characters characters

Manualul mamicii zen de Raluca Zenga

19 octombrie 2015    |   447 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Manualul mamicii ZenRaluca Zenga, sotia celebrului antrenor Walter Zenga, si-a lansat de curand cartea Manualul mamicii zen, fiind inspirata de experientele nasterii a celor 2 copii ai sai, Samira si Walter Jr. Cartea scrisa de aceasta este dupa cum ne sugereaza si titlul un manual prin intermediul careia viitoarea mamica se poate informa despre perioada de sarcina, dar si despre modul in care trebuiesc tratate primele luni dupa ce bebelusul este adus acasa. Cu foarte mult calm si cu cunostinte trebuie abordata aceasta perioada, iar daca aceste lucruri se intampla, totul va decurge normal, iar mamica va fi una fericita.

In perioada in care eram insarcinata imi doream foarte mult sa citesc anumite lucruri despre cum decurge aceasta şi despre bebelusi. Cum nu am gasit mai nimic, am decis sa scriu eu un astfel de volum dupa ce am nascut. Cand am devenit mama, eram ca astronautul care a facut primii pasi pe luna", povesteste sotia lui Zenga.

"Ce fel de mamica suntem? Exista si un test, suntem o mamica organizatoare, una hipiota, o mama: fac si eu ce pot sau o mama unicorn, acele specii rarisime, care la 3 zile dupa nastere apar la TV si au deja talia trasa prin inel", spune Raluca Zenga.

2 ani a lucrat la acest volum. "Reuseam sa scriu seara, daca sotul meu nu era pe umarul meu, gen bufnita, ce faci acolo? Iar scrii?", mai spune Raluca Zenga.

In Manualul mamicii Zen, Raluca Zenga nu adopta un ton didactic, ci, dimpotriva, povesteste prietenos experienta propriilor sarcini si a primilor ani de viata ai baietelului si fetitei ei, incercand sa afle, impreuna cu cititorii ei, unde a gresit si ce putea face mai bine.

Autoarea, demoleaza, cu argumente temeinice, o serie intreaga de mituri si prejudecati legate de graviditate, actul nasterii, cresterea, hranirea si educarea bebelusului.

Raluca Zenga nu adopta un ton didactic, ci, dimpotriva, povesteste prietenos experienta propriilor sarcini si a primilor ani de viata ai baietelului si fetitei ei, incercand sa afle, impreuna cu cititorii ei, unde a gresit si ce putea face mai bine.

O lectura pentru tinerele mame, dar si pentru tatici, bunici sau bone!

Afla mai multe aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu