characters characters

Manualele Intuitext pentru clasa a II-a – Ofera-i copilului tau manuale noi la inceputul anului scolar

29 august 2016    |   1203 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

manuale Intuitext clasa II
E important ca in primii ani de scoala copiii sa-si formeze o perceptie pozitiva in raport cu scoala. De aceea, invatatorii aleg materiale didactice pe care elevii sa le parcurga cu placere, iar parintii le ofera rechizite cu personajele preferate din desene si manuale nou-noute, special pentru ei.

Va amintiti bucuria cu care rasfoiam manualele noi la inceputul fiecarui an scolar? Cum le deschideam pe fiecare in parte, in repetate randuri, la intamplare, doar pentru placerea de a simti mirosul de hartie proaspat tiparita? Asa cum portocala e aroma Craciunului, intr-un anumit sens, memoria noastra olfactiva asociaza acest miros cu primii ani de scoala, o perioada in care entuziasmul si curiozitatea erau la cote mari. Si ce putem face astazi noi, parintii, pentru ca aceste doua calitati – atat de importante – sa ramana pe tot parcursul scolii alaturi de copiii nostri?

Le alegem rechizite desenate cu personajele lor preferate, editurile concep manuale interactive, iar dascalii adapteaza metodele de predare la varsta copiilor. In plus, parintii le pot cumpara manualele alese de catre invatator sau profesor pentru studiul la clasa, ceea ce usureaza invatarea dat fiind ca elevii isi consemneaza propriile observatii si sublinieri – fapt important mai ales la clasele mici, cand copiii deseneaza cu acelasi aplomb si pe manualul de Matematica, si pe caietul de desen.

De exemplu, pentru clasa a II-a, parintii pot alege setul de manuale de la editura INTUITEXT (variantele tiparita si digitala), care contine atat manualul de Comunicare in limba romana, cat si pe cel de Matematica si explorarea mediului. Aceste lucrari respecta noua programa scolara, asigura o invatare autentica in maniera integrata si permit elevului sa se auto-aprecieze cu ajutorul scalei de rezultat. In plus, variantele tiparite au un design atractiv si aerisit, sunt adaptate varstei elevilor si sunt insotite de varianta digitala a manualului, care pastreaza structura si elementele manualului tiparit si este disponibila pe CD-ul aferent fiecarui semestru.

Manualul de Comunicare in limba romana, structurat in doua volume usor de folosit de catre copii, propune un tip de invatare conceput ca o experienta personala la care elevul este participant activ. Astfel, copiii isi vor dezvolta competentele de comunicare si vor sti sa adreseze intrebari corecte, sa aiba initiativa sau sa-si exprime coerent ideile.

Manualul de matematica si explorarea mediului este conceput intr-o maniera atractiva, care va transforma aceasta disciplina intr-o adevarata pasiune pentru copii. Mai mult decat atat, lucrarea integreaza continuturile matematice si pe cele specifice stiintelor naturii din programa scolara, grupate in functie de momentele invatarii: predare, consolidare, evaluare sau ameliorare.

Asadar, parintii care aleg setul de manuale pentru clasa a II-a al editurii INTUITEXT isi ajuta copiii sa descopere intr-o maniera placuta anumite concepte si notiuni, dar si sa dobandeasca o atitudine pozitiva fata de invatare.

Descopera aici noutatile editurii INTUITEXT.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu