characters characters

Liceenii fac cunostinta cu facultatile Universitatii Bucuresti

23 aprilie 2010    |   438 vizualizări
Evenimentul “Zilele Portilor Deschise" organizat, in perioada 26-30 aprilie 2010, de fiecare facultate a Universitatii din Bucuresti se adreseaza elevilor de liceu din clasele a XI-a si XII-a, indirect profesorilor si parintilor.

Cu acest prilej elevii vor putea participa la cursuri deschise, vor fi vizitate amfiteatre, salile de curs si seminarii, vor fi distribuite material informative si va fi prezentata oferta educationala a anului universitar 2010-2011.

Cei care vor vizita Facultatea de Litere, vor putea participa la conferintele sustinute de viitorii lor profesori: Ion Manolescu, Andrei Cornea, Cristina Bogdan sau Ioana Parvulescu. Studentii de la toate specializarile Facultatii de Litere vor organiza o intalnire informala cu elevii pentru a le povesti cum este viata de student la Litere. In ultima zi a evenimentului, va fi organizata conferinta: Presa din Romania: what’s next? Invitati: Eugen Istodor, Liana Alexandru, Costi Rogozanu.

Celor interesati de Facultatea de Fizica le-au fost pregatite, pe toata durata evenimentului, prezentari detaliate ale fiecarei specializari, cursuri și laboratoare deschise, intalniri cu profesorii și studenții actuali ai facultații.

In cadrul “Zilele Portilor Deschise”, in afara activitaților permanente, se vor desfașura dezbateri, expozitii, jocuri sportive deschise, vizita la Muzeul Tehnic “Dimitrie Leonida“. Asociatia Studentilor Fizicieni din Facultatea de Fizica a Universitații din București ii asteapta pe liceeni la “Seara de jocuri de societate”, miercuri, 28 aprilie.

Facultatea de Istorie va organiza cursuri deschise, precum: Teoria relatiilor internationale, Politica externa a Rusiei sau Analiza mitului-mit, mitologie, gandire mitica.

Facultatea de Matematica si Informatica va avea portile deschise joi si vineri (29-30). Se vor organiza vizite ale grupurilor de elevi la planetariu si in laboratoarele de informatica, discutii cu cadrele didactice.

Facultatea de Geografie va organiza videoproiectii, vizitarea laboratoarelor, amfiteatrelor si bibliotecii facultatii, precum si sesiunea de comunicari a studentilor geografi din Universitatea din Bucuresti.

Facultatea de Sociologie si Asistenta sociala propune in programul “Zilele Portilor Deschise” vizitarea facultatii: sali de curs si seminar, biblioteca, libraria, clubul social, clubul studentilor, decanatul, spatiul de socializare. Elevii vor putea participa la cursuri si seminarii deschise si se vor intalni cu decanul facultatii.

Facultatea de Chimie isi deschide laboratoarele pentru toti cei care doresc sa efectuze experimente inedite. Toti cei care doresc sa devina chimist pentru o seara sunt asteptati in laboratoarele din Soseaua Panduri nr.90-92, intre orele 16.00-19.00, si in Dumbrava Rosie nr.23, intre orele 15.00-18.00.

Sursa:www.cotidianul.ro
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu