characters characters

Lectura, un joc de comunicare intre copii si parinti

Propus de: Andreea Puiu   |   12 mai 2016    |   1188 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Ciripel si Guleras, o carte a simturilorCopilul din parinte savureaza povestile, trairile parintelui incurajeaza imaginatia copilului, iar atunci cand imaginatia laolalta a parintelui si copilului se armonizeaza pe acelasi teren de joaca amintirile placute din timpul lecturii isi gasesc izvorul. Cat de interactiva poate fi o carte de povesti destinata copiilor si parintilor? Nu este o carte cu atat mai pretioasa cu cat este o carte de familie pe care fiecare membru isi va pune amprenta? De regula, cartile clasice ofera sansa unei lecturii din partea parintelui pentru copil, dar ce momente pot fi create in echipa parinte-copil? Cartea destinata familiei si placerii de a fi in mijlocul povestii este “Ciripel si Guleras, o carte a simturilor”. Acesta carte care infatiseaza in tablouri copilaresti calatoria a doua pasari este si o calatorie a imaginatiei in 2: parinte si copil.

Setea de interventie in poveste ii este hranita copilului si se poate realiza intr-un mediu securizant, in care varianta lui este valida. La finalul fiecarei povesti sunt cateva intrebari iscoditoare care au legatura cu experienta personala a copiilor sau care lasa spatiu continuarii povestilor de catre copil si parinte. Acompaniamentul parinte-copil da nastere la armonizare si crearea de amintiri impreuna.

Jocul lecturii parinte-copil sustine atasamentul securizat si revenirea la colectia de povesti a familiei. Inclusiv desenele de colorat sunt o invitatie si catre parinti la culoare si curcubeu personalizat si o modalitate de relaxare impreuna.

Ciripel si Guleras, o carte a simturilorFascinatia naturii impregneaza fiecare pagina si deschide un portal spre o lume fantastica, dar si integreaza informatii reale despre natura astfel incat aceste povesti sunt si mini-documentare.

Esenta cartii este ca fiecare simt creeaza povesti. Cartea este o harta a aventurilor la care pot lua parte parintii si copii si este un puzzle din 5 carti.

Cartea contine si exercitii de povestire de realizat, in echipa, parinti alaturi de copii. Astfel, indemnul de a introduce in poveste pisica familiei, papusile preferate, lucrurile din parc, obiectele vazute din masina atrage in poveste tot ceea ce inconjoara copilul la un moment dat. Nu e o adevarata poveste fiecare strada, fiecare obiect vazut, fiecare pasare si fiecare pas in natura?

Cartea simturilor cuprinde povesti contemporane, cu vise indraznete precum dorinta unei zburatoare de a deveni scafandru si pasari pe role. Ea devine un domino artistic intre fantastic si real, cu casute fermecate, casute-ananas, copaci-banane, casute-tortulet, cladiri-inghetata si pasari designer, dar si cu pasari pe cale de disparitie, pretioase ca niste nestemate, pasari reale si o arhiva de exploratori din natura. Povestile devin astfel aurul topit in intamplari si suspans, verde crud din natura si cantec de pasari, dar mai ales momentul prezent imprimat in magie si basm.



Pentru a comanda cartea si a afla mai multe detalii, scrie un email la adresa ciripelsiguleras@gmail.com.

*Ilustratii semnate de Catalina Cosmescu

Autori: Anca Silvua Bodea, Mariana Rusu, Andreea Puiu


Autor articol:

Andreea Puiu, profesor de ciclu primar, cu experienta de 7 ani in invatamant, sustin o educatie libera si o educatie a fericirii. Toate lectiile mele pornesc de la interesele copiilor si sunt o expresia a intrebarilor lor. Sportul este unul dintre hobbiurile mele, de aceea copiii au parte de multa invatare prin miscare de la crosurile organizate pentru intreaga familie la matematica pe biciclete.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu