characters characters

Lectii intelese usor si teme fara probleme? Da, iata cum pot invata copiii cu adevarat cu placere

08 februarie 2017    |   955 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copil la scoala
In anii de gradinita, copiii privesc cu admiratie spre amicii lor mai mari, deja elevi, si asteapta cu emotie ziua in care vor da Grupa Mare pe Clasa I. Oricat ar fi de mandri sa fie elevi si oricat de curiosi ar fi sa descopere toate tainele vietii de scolar, cand sunt mici, copiii au probleme de atentie si rabdare.

Pentru micii exploratori, e o provocare sa fie atenti in banci minute bune la rand, sa nu vorbeasca cat le preda invatatoarea, sa nu se joace, sa nu se foiasca, „sa scrie frumos“ si sa aiba suficienta rabdare incat sa desfasoare, constiincios, toate activitatile de la clasa.

„Aspectul ludic al invatarii este foarte important si motivator“

In caz contrar, urmarile sunt, de fiecare data, aceleasi: copiii nu inteleg lectiile predate si, ca atare, vor refuza sa-si faca temele propuse pentru acasa, determinand astfel un val imprevizibil de emotii negative, atat in cazul lor, cat si al parintilor lor. Cand vine vorba de invatare eficienta, Cristina Honcioiu, specialist Intuitext in educatie, este de parere ca „invatarea eficienta se realizeaza intr-o atmosfera placuta, in care copilul simte ca poate decide, ca are un anumit grad de libertate, in care are voie sa greseasca si in care este sustinut sa corecteze greselile, nu criticat pentru ele sau comparat.“

In plus, pentru a incuraja rabdarea, atentia si pentru a-i motiva pe copii sa invete e bine sa avem in vedere cateva sfaturi oferite de specialistii Intuitext in educatie. Astfel, copiii invata mai bine cand se simt apreciati pentru efortul lor, cand sunt sustinuti sa depaseasca obstacolele sau frustrarile pe care le presupune invatarea. In acest sens, specialistul Intuitext in educatie subliniaza un aspect esential: „la varste mici, si nu numai, aspectul ludic al invatarii este foarte important si motivator.“

>>Citeste in continuare articolul aici<<

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu