characters characters

La mall Promenada, copiii vor putea face cunostinta cu primul cosmonaut roman

06 martie 2015    |   740 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Dumitru PrunariuDumitru Prunariu, primul cosmonaut roman si scriitorul Alexandru Mironov vor fi gazdele evenimentului de deschidere a expozitiei KIDS ON THE MOON

Bucuresti, 06.03.2015 – Vinerea aceasta, mall Promenada va inaugura captivanta expozitie Kids on the Moon, in cadrul unui eveniment care ii va pune pe copii fata in fata cu doua dintre cele mai mari personalitati stiintifice din Romania: Dumitru Prunariu si Alexandru Mironov. Expozitia, ce prezinta notiuni de baza in astronomie intr-o maniera interactiva, va fi deschisa in mall Promenada pe 6 martie si va putea fi vizitata pana pe 30 martie.

La evenimentul de deschidere, copiii vor putea face cunostinta cu primul si singurul cosmonaut roman, Dumitru Prunariu, care a zburat in spatiu in mai 1981, in cadrul misiunii Soiuz 40. In onoarea sa, expozitia din mall Promenada va integra, alaturi de o serie de imagini ale astronautilor celebri imprumutate de la NASA si ESA (Agentia Spatiala Europeana) si o sectiune dedicata cosmonautului roman. Totodata, micutii prezenti la eveniment vor putea afla de la Alexandru Mironov, scriitor si jurnalist la revista „Stiinta si Tehnica”, cum ar putea omenirea sa colonizeze Luna in viitor.

A fi mic este de cele mai multe ori invers proportional cu a fi curios, iar curiozitatea, impreuna cu multa stiinta, este cea care a dus oamenii pe luna. Cunoasterea spatiului cosmic este esentiala pentru intelegerea lumii care ne inconjoara, intr-un univers care actioneaza ca un sistem. Expozitia Kids on the Moon din mall Promenada reuseste sa raspunda, intr-o maniera distractiva si atragatoare, la multe intrebari pe care cei mici le au in legatura cu cerul de deasupra noastra si cu povestile despre astronauti din carti si din filme”, a declarat Alexandru Mironov.

Expozitia Kids on the Moon este cea mai mare calatorie in lumea fascinanta a spatiului cosmic, dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani. In cadrul unui curs de 45 de minute, micutii se vor echipa in astronauti si vor porni intr-un traseu interactiv prin trei sectiuni: zona pamanteasca, zona lunara si zona culturala. In prima zona, copiii vor descoperi imagini inedite din spatiu cu ajutorul unor ochelari speciali, in zona lunara, vor putea pasi intr-un modul lunar si vor putea simula o aselenizare, iar in zona culturala, vor avea ocazia de a afla cine au fost primii oameni care au pasit pe luna, precum si detalii despre modulele spatiale care au explorat orbita. Expozitia Kids on the Moon aduce in Romania o serie de fotografii oficiale imprumutate de ESA (Agentia Spatiala Europeana) si NASA, printre care cele ale unor astonauti celebri precum Rick Hleb, Buzz Aldrin, Bruce McCandless, Story Musgrave, Jake Garn si Alexander Poleschuk, ce poarta semnatura acestora.

Biletul pentru expozitie are un pret de 10 lei si va putea fi achizitionat de la Info Point-ul din mall Promenada, situat la parter. Pentru grupurile organizate de minimum 15 copii, biletul de intrare va avea reducere de 10%.

Mai multe detalii despre eveniment puteti descoperi pe promenada.ro sau pe Facebook, Promenadaro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu