characters characters

Inca un an de scoala primara

27 aprilie 2010    |   456 vizualizări
Proiectul noii legi a Educatiei mareste ciclul primar de la patru la cinci ani; astfel, clasa pregatitoare devine obligatorie. Copiii vor incepe scoala tot de la 6 ani, dar nu mai intra direct inclasa I, ci vor face un an pregatitor; fie la scoala, fie la gradinita.

Proiectul legii Educatiei, care se afla in prezent in dezbatere parlamentara modifica ciclurile de invatamant. Copiii vor intra la gradinita de la 3 ani, urmand ca de la 6 ani sa inceapa ciclul primar, cu un an pregatitor.  

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Educatiei, Oana Badea, copiii vor fi inscrisi in gradinitele de stat pentru aceste cursuri. Cum numarul de locuri va ramane o problema in aceste institutii si in anii urmatori, scolile vor prelua si ele o parte din copii. In aceste conditii, unele scoli vor fi nevoite sa isi specializeze personalul ori sa angajeze educatori.

Dupa anul pregatitor elevii intra in clasa I, urmand sa incheie ciclul primar la 11 ani. Intre timp, parintii se pregatesc, in cursul lunii mai, sa-si inscrie copiii la gradinita. Institutiile de stat se confrunta cu aglomeratia obisnuita. Ca si in alti ani, gradinitele de stat vor primi copii pe criteriul proximitatii si al fratilor inscrisi in aceeasi institutie. La gradinitele private e mai simplu: regula de admitere este "primul venit, primul servit".

Articol complet: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu