characters characters

In ianuarie, simularea examenului de competente digitale

06 ianuarie 2010    |   584 vizualizări
Ca si in anii precedenti, bacalaureatul se desfasoara in doua etape - oral si scris. Elena Manolescu, inspectorul scolar general al judetului Dambovita, a precizat ca s-a primit de la Ministerul Educatiei o nota conform careia pe data de 20 ianua¬rie va avea loc o simulare a examenului de competente digitale.


Aceasta reprezinta proba D a examenului de bacalaureat, examen pe care Elena Manolescu il considera bine venit. Aceasta simulare se va derula exact cum se va desfasura examenul propriu-zis. Evaluarea compe-tentelor digitale este o noutate.


In perioada 15-17 februarie, se vor sustine probele orale de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Intre 19-29 aprilie, vor avea loc competentele digitale, iar intre 31 mai - 4 iunie - proba C, constand in eva¬luarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna.


Ultima etapa, cea a probelor scrise, va incepe pe 28 iunie.
Pe site au aparut deja modele de subiecte pentru fiecare evaluare in parte - oral si scris. Pana la acest moment, au fost alcatuite comisiile care vor pilota examenul oral la nivel de scoala.
“Suntem in asteptarea metodologiei pentru desfasurarea evaluarii de competente intr-o limba moderna. Aceste evaluari sunt structurate pe trei nivele, de la foarte simplu la avansat”, a subliniat inspectorul scolar general.


La aceste probe, elevii vor fi notati cu calificative (admis sau respins) si vor primi certificate, cu valabilitate permanenta, separat de diploma de bacalaureat.


Sursa: www.ziardambovita.ro


examenultau.ro Bucuresti 0372156300 - citeste mai mult

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu