characters characters

Iasi: Maraton de spectacole la Teatrul de papusi

16 februarie 2010    |   445 vizualizări

Artistii de la  „Luceafarul“ vor serba sase decenii de activitate prin montarea spectacolelor care au dus in acest timp faima papusarilor ieseni peste hotare. Copiii si adolescentii sunt invitati de marti pana duminica sa urmareasca noua piese de teatru si papusi.


„Pentru a marca evenimentul am pregatit pentru cei mici «Saptamana spectacolelor de cursa lunga». Este vorba despre noua piese de teatru care s-au bucurat de foarte mare succes. Seria longevivelor va fi deschisa marti, 16 februarie, de la ora 10.00 cu «Frumoasa din padurea adormita», dupa Charles Perrault“, a afirmat Oltita Cantec, director artistic la Teatrul „Luceafarul“.

 

Piesele sunt programate in fiecare zi pana la sfarsitul saptamanii, la orele 9.45 si 11.00. Prichindeii pot revedea marti „Frumoasa din padurea adormita“ si „Alba ca zapada“, spectacole care au fost puse pana acum in scena de mii de ori. Papusarii de la „Luceafarul“ vor interpreta miercuri „De ziua lui Pinocchio“ si „Amintiri din copilarie“, pentru ca joi sa reia „Punguta cu doi bani“ si „Praslea cel voinic“.


„«Punguta cu doi bani» se joaca de 22 de ani in aceeasi formula scenica si insumeaza circa 3.500 de reprezentatii, atat la sediu, cat si in strainatate in Statele Unite ale Americii, Italia, Republica Ceha si Turcia“, a adaugat Oltita Cantec. Vineri, cei mici sunt invitati la „Palatul de gheata“ si „Pintesa Turandot“, iar duminica sunt programate piesele „Pestisorul de aur“ si „Croitorasul cel viteaz“.

 

Sursa: www.adevarul.ro


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu