characters characters

Homeschooling in Marea Britanie: scoala digitala inlocuieste scoala traditionala

08 septembrie 2015    |   1487 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

doi copii folosind o tabletaTot mai multe familii din Marea Britanie, dezamagite de sistemul educational, isi retrag copiii din scolile traditionale si adopta asa numita „educatie de acasa” homeschooling.

Nemultumirile parintilor sunt legate atat de metodele de predare, pregatirea cadrelor didactice, cat si de conditiile de scolarizare.

In plus, mai bine de o treime dintre elevii cu varsta cuprinsa intre 10 si 12 ani sustin ca au fost victime ale bullyingului cel putin o data pe luna.

Un studiu recent ii claseaza pe copiii britanicilor pe primul loc in randul celor mai nefericiti copii ai lumii, studiul fiind realizat pe 53 000 de copii din 15 tari.

In speranta ca vor creste copii mai fericiti, mai increzatori si mai bine pregatiti, parintii britanici iau in considerare alternative de educatie precum cyber schooling sau alte forme de homeschooling. Cyber schooling presupune inscrierea copiilor la o scoala digitala. Lectiile virtuale inlocuiesc lectiile tinute acasa de catre parinte, in situatia obisnuita de homeshooling. Lectiile virtuale la care participa copiii britanici dureaza de la ora 9.30 la 13, cinci zile pe saptamana si sunt organizate de scoli digitale. Daca vrei sa afli mai multe despre acest tip de scoala, iata una: InterHigh. Copiii se logheaza pe site-ul scolii de acasa (de pe calculator, telefon sau tableta), participand la lectiile tinute de un profesor si interactionand cu el prin mesaje private, prin mesaje scrise pe „tabla” sau printr-un microfon.

Peste 79% din copiii care folosesc aceasta forma de educatie obtin rezultate scolare bune si foarte bune la testarile nationale.

Specialistii in educatie atrag insa atentia asupra faptului ca scolile digitale nu ofera o supraveghere continua a copiilor si ca se potrivesc mai degraba copiilor care nu reusesc sa se adapteze la mediul scolar traditional. Una dintre dezavantajele scolilor digitale mentionate frecvent se refera la socializarea elevilor: acestia comunica predominant online. Exista astfel riscul ca elevii sa nu isi formeze abilitatile sociale care sunt incurajate de interactiunile fata in fata.

Sursa: Telegraph.co.uk


*Sursa foto: stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu