characters characters

Grup de lucru la nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru sprijinirea invatamantului particular din Romania

01 mai 2020    |   692 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

invatamantul privat in criza covid 19
Ieri, 30 aprilie 2020, la sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii a avut loc o intalnire intre Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii, Luminita Barcari, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar si reprezentanti ai Asociatiei Școlilor Particulare si ai unitatilor particulare de invatamant din Romania.

In prezent, in Romania exista aproximativ 1.500 de unitati particulare de invatamant autorizate si acreditate. Statul roman asigura, conform L1/2011, finantare de baza/elev/prescolar pentru unitatile de invatamant particulare acreditate, reprezentand costuri pentru plata salariilor cadrelor didactice si pentru cheltuieli cu bunurile si serviciile. Finantarea de baza pentru toti prescolarii si elevii din invatamantul general obligatoriu particular si confesional acreditat, precum si pentru elevii din invatamantul profesional si liceal acreditat, particular si confesional s-a stabilit prin HG 106/2020.

Unitatile de invatamant particulare autorizate nu beneficiaza de finantare de baza - costul standard per elev - si au solicitat sprijin pentru traversarea dificultatilor din aceasta perioada. Asociatia Școlilor Particulare a inaintat Ministerului Educatiei si Cercetarii mai multe variante de masuri de sustinere financiara, in contextul Pandemiei Covid-19. In urma intalnirii de astazi s-a convenit constituirea unui grup de lucru la nivelul ministerului din care vor face parte si reprezentanti ai invatamantului particular, grup ce are drept scop identificarea solutiilor pentru sprijinirea acestui tip de invatamant.

,,Invatamantul particular reprezinta o parte importanta a sistemului de educatie din Romania. Atat eu, ca ministru al educatiei, cat si premierul Ludovic Orban suntem constienti de calitatea actului educational din cadrul acestor unitati de invatamant si de impactul financiar pe care il are masura suspendarii cursurilor. Am invitat la dialog reprezentantii unitatilor de invatamant particulare pentru a gasi solutii potrivite sprijinirii activitatii lor, in contextul epidemiologic dintara noastra”, a declarat Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

Activitatea grupului de lucru pentru sustinerea invatamantului particular va incepe luni, 4 mai 2020.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu