characters characters

Goana dupa note

Cum incurajam lucrul in echipa si nu competiția intre copii

05 aprilie 2017    |   374 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

elevi in clasa
In ultima perioada, asa cum stim cu toții, a crescut interesul pentru dezvoltarea emotionala a copiilor nostri. Articole, conferinte, pareri, dezbateri, argumente, contra-argumente, studii, cercetari, demonstratii – toate incearca de cativa ani sa ne convinga ca educatia „in dulcele stil clasic“ a fost (in mare parte) buna, dar i-a lipsit un ingredient esential: grija pentru abilitatile psiho-emotionale ale noilor generatii. Astazi, toate acestea sunt preconditii ale unei educatii moderne, psychologically correct.

In fata evidentelor, parintii si cadrele didactice trebuie sa gaseasca cai inspirate prin care sa dezvolte inteligenta emotionala a celor mici, empatia, generozitatea si sa-i invete sa gestioneze conflictele, situatiile delicate. Simplu de zis, greu de facut, mai ales daca tinem seama ca adultii sunt si ei oameni, iar socoteala din carti nu se potriveste intotdeauna cu socotelile (nastrusnice?) ale celor mici.

In acest context, ne-am intrebat cum ii putem ghida pe copiii nostri, astfel incat sa creasca frumos si sa devina adulti autonomi, generosi, ambitiosi, echilibrati si le-am rugat pe Iuliana Dragan (profesor in invatamantul primar) si Delia Lungu (psiholog si specialist Intuitext in educatie) sa ne spuna cum putem sa ne incurajam copiii sa-si dezvolte abilitati sociale atat de utile pentru intreaga viata.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu