characters characters

Ghidul micului astronom prin Univers, de Adrian Sonka – cea mai asteptata carte de astronomie pentru copii si restul lumii

10 august 2018    |   1578 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Ghidul micului astronom prin universEditura Nemi deschide calatoria prin Univers alaturi de astronomul Adrian sonka si publica o carte spectaculoasa - Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii si restul lumii. O introducere in astronomie pentru copii si pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre Univers.

Este o carte bine documentata, cu informatii la zi din astronomie, dar si cu mult umor, adresata cititorilor de toate varstele care vor sa stie mai multe despre ce se intampla in spatiul cosmic.

Intrebarile pe care ti le poti pune atunci cand privesti cerul sunt nenumarate. Fie ca te uiti dupa formele constelatiilor, fie ca esti in cautarea unei stele cazatoare ca sa-ti pui o dorinta, cand te uiti la imensitatea cerului o imensa curiozitate pune stapanire pe tine. Iar Adrian sonka, astronom si lector la Observatorul Astronomic din Bucuresti „Amiral Vasile Urseanu”, raspunde acestor intrebari si te face sa vrei sa afli si mai multe lucruri despre misterele Universului.

Interesul pentru stiinta a crescut in ultimii ani, iar cartile de popularizare a stiintei (pentru copii si nu numai) sunt din ce in ce mai numeroase si mai interesante. Copiii cresc si se dezvolta avand la indemana dispozitive electronice din ce in ce mai performante, iar interesul lor pentru tehnologie si stiinta e intr-o continua dezvoltare. Copiii de azi si de maine vor sa fie informati, vor sa stie cat mai multe despre lumea care ii inconjoara si despre lumile posibile din spatiul extraterestru. in intampinarea acestor copii vine si Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii si restul lumii, de Adrian Sonka.

Conceptia grafica a cartii si ilustratiile au fost realizate de Adnan Vasile intr-un stil modern si foarte prietenos care completeaza minunat textele scrise de Adrian sonka. Ilustratiile sunt completate de imagini NASA, harti astronomice si grafice realizate de autor. Ghidul micului astronom prin Univers s-a dorit a fi o carte in acelai timp prietenoasa, dar si documentata, scrisa si ilustrata atat amuzant, cat si inteligent.

„Cel mai frumos lucru despre Univers este ca il poti vedea. De fapt, nu doar il poti vedea, ci chiar faci parte din el. Astronomia iti permite nu doar sa vorbesti despre stele si planetei ci si sa le vezi. Sa vezi cum se schimba, cum se misca si cum mereu te surprind. O poti face prin telescopul tau, al unui observator astronomic sau prin ochii sondelor spatiale lansate de oameni care au fost candva ca tine: dornici de a afla mai multe. Sa facem putina ordine in Univers. Nu vom aspira cometele si asteroizii, ci vom incerca sa ne gasim locul in acest imens loc de joaca.” – Adrian Sonka, astronom

„L-am cunoscut pe Adrian Sonka la un curs de astronomie si am fost cucerita atat de umorul, cat si de cunostintele lui. De aici a pornit ideea de a lucra impreuna la o carte pentru copii dedicata micilor exploratori curiosi sa inteleaga cat mai multe din tainele Universului. A fost o surpriza si pentru noi sa ne dam seama ca am lucrat mai bine de un an la o carte de astronomie pentru copii, iar ce a iesit a fost o carte «pentru copii si restul lumii». Este foarte buna pentru o introducere in astronomie, atat pentru cei care sunt pasionati, cat si pentru cei care nu au mai citit astfel de carti, indiferent de varsta. Va invit asadar sa porniti alaturi de Adrian Sonka in aceasta calatorie prin Univers. Vor urma si altele.” – Laura Caltea, redactor-sef Nemi

Cartea este la precomanda pe nemira.ro si toate comenzile facute in perioada 7-25 august vor fi insotite de autograful autorului. Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii si restul lumii, de Adrian Sonka va intra in librarii la jumatatea lunii septembrie.

Despre Adrian Sonka

Adrian Sonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp in care a privit cerul si a invatat sa observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultatii etc. in prezent, observa asteroizi si planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” si cele ale Institutului Astronomic al Academiei Romane. tine cursuri de astronomie la Observator, Fundatia Calea Victoriei, in scoli, librarii, oriunde unde gaseste alti oameni pasionati care vor sa afle mai multe. A facut studii de fizica si comunicare, dar, pentru ca in Romania astronomia nu se invata in scoala, cele mai multe lucruri le-a invatat singur, din pasiune. in prezent, lucreaza la o teza de doctorat ce are ca subiect asteroizii care au la baza curenti de meteori. Poate fi gasit la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” unde tine prezentari de planetariu si observatii astronomice cu publicul. Din cand in cand organizeaza si iesiri in afara orasului cu grupuri pasionati de astronomie. Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii si restul lumii este prima carte de astronomie pe care o scrie pentru copii si publicul larg.

Despre Adnan Vasile

Designer grafic, ilustrator, animator si, in general, considerat un baiat de treaba din Timisoara, Adnan Vasile aranjeaza pixeli si pete de culoare inca de prin 2004. Nu s-a speriat de abordarea a multiple medii din artele vizuale, iar relatia cu tehnologia si stiinta au fost tot timpul o constanta. De la ilustratii si animatii pentru muzica si film, grafica pentru jocuri video, manuale si proiecte educationale, metoda „do it yourself” a fost modul sau de operare, fie ca era vorba de creion, tastatura si mouse, wacon sau butonul de „record”.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu