characters characters

Frica de injectii la copii

Frica de injectii la copii este legata de atitudinea parintilor la primele vaccinuri

31 mai 2016    |   962 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Frica de injectiiMai multe de jumatate din copii se tem de ace. Un studiu realizat de Universitatea York a demostrat o legatura stransa intre teama de injectie si comportamentul parintilor in timpul vaccinarilor copiilor mici.

Studiul a obervat felul in care copiii s-au comportat inainte si dupa injectii, atunci cand erau bebelusi si prescolari. De asemenea, au fost analizate felul in care parintii interactionau cu copiii lor si lucrurile pe care le spuneau celor mici, bebelusi si prescolari.

Pentru unii copii, frica de ace sau vaccinari inainte de a fi intepati de ac este atat de severa incat au mai multe probleme legate de durerea de dupa injectie si invata sa evite alte proceduri medicale.

La studiu au participat 202 parinti si 130 copii, observati atunci cand au fost vaccinati la 2, 4, 6 si 12 luni si apoi la 4 si 5 ani. Parintii au fost intrebati si cat de speriati sunt ei insisi si cat de speriati cred ca sunt copiii lor.

Cercetatorii au arata ca exista o legatura extrem de puternica intre frica din momentul anticiparii copiilor si atitudinea parintilor din timpul vaccinarii, chiar si atunci cand copiii sunt bebelusi. Aceste concluzii atrat atentia asupra importantei programelor care sa ii ajute pe parinti sa ii pregateasca pe copii pentru proceduri medicale dureroase inca din primele luni de viata.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:Sura Nualpradid, FreeDIgitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu