characters characters

Flautul – beneficiile unui instrument mereu modern

Ce invata copiii cand studiaza muzica

10 septembrie 2018    |   1146 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

lectii de flaut beneficii
Stiti opera „Flautul fermecat“? Recomandata copiilor incepand cu varsta de 7 ani, aceasta opera-basm compusa de Wolfgang Amadeus Mozart este o ocazie pentru copii de a descoperi frumusetea muzicii clasice prin intermediul unei povesti moralizatoare si filosofice totodata. N-am inceput intamplator oferind ca exemplu aceasta opera, iar motivul nu este doar acela ca vorbim despre beneficiile flautului. Referindu-se la avantajele incontestabile pe care muzica clasica o are asupra copiilor, specialistii ne spun ca inca din viata intrauterina bebelusii pot percepe sunetele (din a treisprezecea saptamana) si chiar indragi muzica (a opta luna de sarcina).

Asa cum arata numeroase studii efectuate pe copii cu varste intre 3 si 5 ani, Mozart si Vivaldi sunt cei mai indragiti compozitori, a caror muzica ii si ajuta pe cei mici sa se linisteasca si sa se autodisciplineze.

Flautul dulce – cunoscut si ca flaut drept sau Blockflöte – este primul instrument muzical la care poate canta un copil de 4 ani. In plus, primele rezultate se pot observa rapid, intrucat dupa 3 luni copiii pot canta cantecele de 2-3 portative.

Asadar, in paralel cu studiul disciplinelor scolare obligatorii pentru educatia copiilor, cei mici isi formeaza si o cultura muzicala solida si se bucura de numeroasele beneficii ale unui instrument despre care chiar putem spune ca este fermecat.

Beneficiile flautului si ale flautului dulce:

  • Dezvolta creativitatea copilului si il ajuta sa fie mai coerent in gandire.
  • Dezvolta puterea de concentrare a acestuia, lucru care ii va folosi in activitatile pe care le va desfasura la scoala si nu numai.
  • Aceste instrumente implica folosirea celor 4 lobi ai creierului si al cerebelului, fapt care duce la o mai buna activitate a acestuia.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu