characters characters

FIER in fiecare zi!

16 iunie 2015    |   290 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Alimentatia este una dintre principalele griji ale mamelor. Insa cele mai multe mame sunt preocupate de cat de mult mananca cel mic, scapand din vedere tocmai ce conteaza, si anume calitatea alimentelor pe care le consuma. Din cele 3 mese principale si 2 gustari, copilul trebuie sa isi asigure nutrientii necesari unei dezvoltari fizice si cognitive optime.

Cei mici au nevoi alimentare speciale, avand un metabolism mai accelerat decat al unui adult.Nesquik Ritmul rapid de crestere si de dezvoltare face ca nevoia de fier sa fie mare, acesta fiind un nutrient cu rol esential in dezvoltarea fizica armonioasa, dar si in dezvoltarea normala a creierului. Daca micutul nu are un aport adecvat de fier, organismul nu produce suficiente globule rosii (hematii) si astfel exista riscul aparitiei anemiei feriprive. Fierul ajuta organismul sa produca eficient energia necesara pentru a sustine activitatile de peste zi.

Alimentatia este un factor important pentru a avea un stil de viata sanatos. In special, copiii au nevoie de o alimentatie variata, echilibrata si moderata. Conform specialistilor, unul din patru copii de varsta scolara sufera de anemie feripriva, unul dintre motive fiind o alimentatie necorespunzatoare indelungata. Fierul este un mineral esential pentru transportul oxigenului si ajuta la functionarea corecta a tuturor organelor, la sustinerea imunitatii copilului si la dezvoltarea cognitiva optima. Aceasta carenta se poate preveni printr-o alimentatie echilibrata, care sa contina cantitatile necesare de fier.

Cum sa le asiguram copiilor un aport optim de fier, in conditiile in care multe din alimentele bogate in fier nu sunt tocmai pe placul copiilor: ficatul, broccoli, seminte de dovleac, spanacul, somonul sau nautul? Vestea buna este ca exista si variante pe care copiii le consuma cu placere, precum fisticul, nucile si smochinele uscate. De aceea, gasiti acele alimente care sunt acceptate usor de cel mic si aveti grija sa faca parte din meniul lui zilnic.

Fructele si legumele de sezon sunt o alta sursa de vitamine si minerale: fasolea verde, stevia, urzica, spanacul si capsunele au un continut ridicat de fier si sunt un real ajutor in combaterea starilor de oboseala si in stimularea energiei copiilor.

Micul dejun este foarte important si de el depinde energia copilului de peste zi. Dupa repausul de peste noapte, organismul are nevoie de energie si de nutrienti pentru a se repune in functiune, iar un mic dejun echilibrat trebuie sa fie format din alimente ce contin carbohidrati de calitate, fibre si proteine, cum ar fi laptele, cerealele integrale si fructele. Mineralele-cheie trebuie sa fie si ele prezente la micul dejun: fier, zinc, magneziu si fosfor. Fierul este cel care ajuta si la o putere de concentrare sporita, iar copiii au nevoie oricand de ajutor in aceasta privinta.

Exista si produse pentru copii care au fier adaugat in compozitie. Copiii apreciaza in mod special cacaua instant NESQUIK Opti-Start, care, datorita gustului delicios de ciocolata, este si un ajutor pentru parintii care isi doresc sa le ofere micutilor necesarul zilnic de fier.

La micul dejun, copilul obtine cantitatea de energie si de nutrienti necesara pentru a desfasura o activitate intensa. Consumul de alimente bogate in fier, inca de la inceputul zilei, ii asigura celui mic toate premisele pentru o crestere armonioasa si o zi plina de energie.

NESQUIK Opti-Start este ajutorul de nadejde al mamicilor inspirate, care cresc copii puternici. Noua cacao instant NESQUIK Opti-Start are in continut, un complex unic de vitamine si minerale care completeaza bunatatea naturala a laptelui si ajuta la cresterea sanatoasa a copiilor: FIERUL care contribuie la dezvoltarea normala a functiei cognitive, zincul pentru buna functionare a sistemului imunitar si vitamina D pentru o absorbtie corespunzatoare a calciului si fosforului, acestea din urma fiind continute de lapte in mod natural.

Pentru a afla mai multe detalii despre importanta fierului in dieta zilnica a copilului tau, precum si principalele alimente din care-l poate asimila, asculta sfatul specialistului in nutritie, Nestle Romania, Nicoleta Tupita.

Afla mai multe din canalul youtube Nesquik sau pagina de facebook .


Intra pe http://www.didactic.ro/nesquik, completeaza chestionarul si vezi daca l-ai pregatit pe cel mic pentru a incepe ziua in forta!

Si nu uita: FIER in fiecare zi!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu