characters characters

Extrascoala in Europa

29 aprilie 2010    |   430 vizualizări

Universitatile europene pun mare pret pe activitatile studentilor din afara cursurilor, multe dintre acestea fiind un punct de plecare important in CV-ul fiecaruia. De la competitii sportive pana la petreceri tematice sau strangeri de fonduri, activitatile extracuriculare din universitati ii pregatesc pe studenti pentru un viitor loc de munca.


Daca in Romania pretul pus pe activitatile extrascolare in universtati este inca unul destul de mic, nu acelasi lucru se intampla in Occident. De pilda, in Marea Britanie, studentii isi petrec timpul liber fie ca mebri ai unor cluburi sportive, fie ai asociatiilor.


„Activitatile extracuriculare sunt foarte importante in universitatile noastre, iar guvernul asigura fondurile necesare pentru ca acestea sa fie cat mai numeroase. Rolul Ligii Studentilor este de a coordona si a asigura distributia fondurilor necesare celor care vor sa puna bazele unei astfel de organizari", a explicat Anthony, masterand la universitate in Manchester, Marea Britanie.


Varsity, competitia sportiva anuala
Cluburile se refera in special la adunari sportive: echipe de fotbal, de baschet, de hochei, majorete. „Noii membri au parte de faimoasa «initiere», care presupune trecerea unor probe. Cel mai important eveniment din calendarul academic este insa «Varsity», o competitie anuala intre cluburile sportive din regiunile tarii", a mai spus Anthony.


Asociatiile, pe de alta parte, se refera la altfel de activitati. De pilda, exista o societate de dans si chiar una a minoritatilor sexuale. Des intalnita este si cea Afro-Caraiba (ACS), care reprezinta minoritatea in campus prin promovarea culturilor si valorilor acestor popoare.


Activitatile cele mai comune sunt cele de strangere de fonduri, cum s-a intamplat dupa cutremurul din Haiti, petreceri tematice (seri specifice fiecarei tari reprezentate in universitate), gale anuale si intreceri sportive. Fiecare astfel de „societate" are in medie 600 de membri, in functie de numarul de studenti din institutia de invatamant.


De asemenea, este recomandat studentilor din Europa sa participe la scoli de vara sau alte activitati, voluntare sau platite, care vor fi considerate „experienta". De multe ori, studentii chiar platesc pentru acest stagiu de pregatire.


Articol complet: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu