characters characters

Expozitie virtuala de Banda Desenata SF

Invitatie la o calatorie cu nava spatiala Irina Sutu prin Muzeul Cosmic!

12 mai 2020    |   615 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Muzeul Cosmic Muzeul Municipiului Bucuresti
Muzeul Municipiului Bucuresti invita publicul sa vizioneze primul proiect expozitional virtual integral sub genericul „Maestri ai benzii desenate science-fiction romanesti, perioada 1960-1989”. Pasind pe nava spatiala, salvatoare a patrimoniului cultural, numita Irina Sutu, vizitatorii patrund in prima sala a Muzeului Cosmic in care se vor regasi foarte curand toate muzeele MMB.

LINK EXPOZIȚIE: https://www.artsteps.com


„Este vorba de un click care va deschide Muzeul Cosmic si unde trebuie sa recunosc, nu ma asteptam in viata asta sa fiu si capitan de nava si personaj de banda desenata. Toate muzeele MMB se regasesc in corpul navei si vom explora, in timp, patrimoniul muzeal salvat pe nava Irina Sutu. Prin urmare, daca tot sunt riscuri asumate, pastrand distanta sociala, universul este atat de larg incat o nava spatiala care salveaza patrimoniul cultural este binevenita, de data aceasta pentru a fi ea explorata si nu universul. Aceasta este de fapt invitatia si este intr-adevar un proiect in premiera care a adunat si iubitori de SF, dar si talentati desenatori de banda desenata. Dar, pentru ca vom avea curand un intreg muzeu amenajat intr-o nava spatiala, acesta da management cultural! În viitor, foarte probabil, patrimoniul universal va fi protejat si vizitat in astfel de nave spatiale, care ne vor oferi si posibilitatea de a cobori in timpul istoric dorit pentru a-l cunoaste mai bine. Acum, aici, numai primul pas. Drept urmare, sa pornim la drum, zic eu!” - Dr. Adrian Majuru, istoric, antropolog, director al Muzeului Municipiului Bucuresti.

„Totul a pornit de la aceasta izolare! De la neputinta de a ne mai intalni si a continua seria evenimentelor dedicate benzilor desenate pe care le organizez in tara si la Muzeul Municipiului Bucuresti. Asa ca m-am hotarat sa aduc in mediul online, expozitia „Maestri ai benzii desenate science fiction romanesti”, o colectie inedita pe care am prezentat-o la inceputul anului la Brasov, alaturi de colectionarul Szasz Andrei si Anamaria Borlan de la clubul Antares. Dar ceea ce pregatim acum, aceasta expozitie virtuala, este un concept original si ne dorim sa oferim vizitatorilor o calatorie in lumea benzilor desenate cu totul si cu totul diferita! Nu am realizat expozitia pe baza unor imagini filmate sau fotografiate in spatiul de expunere al muzeului! Nu am vrut doar sa intram online, sa dam click si sa ne uitam la imagini! Am vrut sa fie ca o poveste, sa atragem vizitatorul alaturi de noi intr-o calatorie intergalactica! O evadare intr-un univers al frumosului, acolo unde sa putem ajunge cu ajutorul imaginatiei, dar si sa descoperim lucruri inedite. De aceea am propus mai intai doua teasere. Asadar, va invit pe nava Irina Sutu pentru a viziona o prima expozitie virtuala din Muzeul Cosmic!” - Mihai I. Grajdeanu.


Prima sala a expozitiei cuprinde benzi desenate din revistele „Cutezatorii”, „Luminita”, „Luceafarul Copiilor” si „Orion”; din almanahurile „Cutezatorii”, „Vacanta Cutezatorilor” „Almanahul Copiilor” si „Anticipatia”; articole science fiction si ilustratii de coperte din revistele „Racheta Cutezatorilor” si „Start spre viitor”.


Desene de Valentin Tanase, Sandu Florea, Puiu Manu, Albin Stanescu, Viorel Pirligras, Ion si V. Mihaescu, Elena Mihaescu, Pompiliu Dumitrescu, Marian Mirescu, Valentin Iordache, E. Dumitrache si Radu Marian.


Scenarii de Horia Arama, Sorin Ștefanescu, Ion Hobana, Tudor Popescu, Rodica Popescu, Aurel Weiss si Emilia Caldararu.


Expozitia este realizata cu ajutorul programului Unity. Pentru o vizualizare eficienta, va recomandam un laptop sau PC cu procesor si memorie buna.

Pentru vizualizare pe telefon este nevoie instalarea unor aplicatii:

pentru Android 

pentru Apple


Link-uri catre cele doua video-opriri in universul creat special pentru vizitatori:

TEASER 1 

TEASER 2


Un proiect al Muzeului Municipiului Bucuresti bazat pe un concept al autorului Mihai I. Grajdeanu (comicsdidactic.ro) in colaborare cu colectionarul Andrei Szasz si Anamaria Borlan - clubul Antares.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu