characters characters

Expert britanic in educatie vine la Bucuresti: ”Viitorul apartine mintilor curioase”

06 martie 2020    |   546 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Alice Sharp, specialist britanic in educatie si castigatoarea premiului pentru cea mai inspiratoare personalitate din domeniul educatiei timpurii, vine la Bucuresti pentru a-i invata pe educatori si parinti tehnici inovatoare de stimulare a curiozitatii si dorintei de explorare a copiilor. Training-ul organizat de Fundatia Acorns prin centrul de educatie timpurie First7va avea loc pe 28 martie, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

 

Prin acest eveniment, organizatorii isi propun sa genereze idei si atitudini noi asupra educatiei timpurii din Romania, atat in institutiile de invatamant, cat si acasa. Participand la training, adultii implicati in educatia copiilor vor avea ocazia sa experimenteze un proces educational inovator, presarat cu activitati distractive, jocuri si idei revelatoare.

Plecand de la studiile recente legate de mecanismele de invatare, participantii vor descoperi modul in care dezvoltarea curiozitatii influenteaza capacitatea de invatare si memoria si vor fi indrumati sa creeze contexte potrivite pentru un act educational stimulant si distractiv.  Acestia vor invata sa transforme obiecte simple din viata de zi cu zi  in recuzita valoroasa pentru stimularea curiozitatii si dorintei de explorare a copilului inca din primele luni de viata.

 

”Curiozitatea cultiva o minte activa, iar dezvoltarea dorintei de explorare a mediului inconjurator ajuta copilul sa invete mai usor, dezvolta gandirea critica si dorinta de autodepasire. Un copil curios va intelege mai bine lumea din jur, se va adapta mai repede unui mediu nou si va fi mai prietenos. Viitorul apartine mintilor curioase, iar rolul nostru, al adultilor, este acela de a creea contexte care stimuleaza curiozitatea si dorinta de explorare a copiior nostri”, declara Valentina Secara, fondatoarea centrului educational First7 care organizeaza anual Conferinta de Educatie Timpurie, dar si o serie de training-uri pentru cadre didactice si parinti.

 

Alice Sharp, speaker in cadrul evenimentului de pe 28 martie, este specialist in educatie timpurie, a fost lector principal in cadrul Glasgow College, iar de 18 ani conduce Scottish Independent Nursery Association (SINA). Este autoarea cartii ”100 Our Senses Games 0-3”, a inregistrat o colectie de DVD-uri pe teme de educatie timpurie si scrie regulat pentru revista Nursery World. A fost desemnata lectorul anului si a castigat premiul ”The Most Inspirational Teacher in Early Years”.

 

Participarea la training-ul ”Cum folosesti curiozitatea si dorinta de explorare a copiilor” este de 280 lei/ persoana. Costul include pauza de cafea si masa de pranz. Pentru grupuri de 3+ participanti, se acorda un discount de 10%. Participantii vor avea asigurata traducerea simultana a training-ului.

Pentru inscrieri, accesati https://first7.ro/inscrieri/ sau trimiteti un e-mail la office@first7.ro.

 

FIRST7 Parents & Educators Coaching este primul centru pentru educatie timpurie din Romania dedicat dezvoltarii armonioase a copilului si oferirii sprijinului corespunzator educatorilor, parintilor si celor implicati in procesul de crestere si educare a acestuia, de la nastere si pana la 10 ani.

Prioritatile in activitatea de instruire a educatorilor si a personalului specializat includ utilizarea celor mai bune practici de lucru cu copiii, promovarea descoperirilor recente in domeniu si crearea unui mediu de invatare creativ, stimulant si armonios, care sa inlature barierele culturale si diferentele dintre copii.

Mai multe detalii despre programele de educatie timpurie First7 puteti gasi pe www.first7.ro.

Parteneri media: Itsy Bitsy – Bucurie in familie, Didactic.ro, Suntparinte.ro, Kreatoria.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu