characters characters

Excesul de zahar si alimente prajite duce la aparitia deficientelor imunitare respiratorii si digestive

16 martie 2016    |   568 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

excesul de zahar
Consumul in exces de zahar, carne si grasimi este perceput ca o normalitate in care cresc multi copii, dar care isi pune amprenta negativa asupra dezvoltarii armonioase a acestora.

„Incurajarea obiceiurilor si comportamentelor alimentare gresite, recurgand la recompense, conditionarea meselor principale, sunt factori declansatori ai excesului de zahar si alimente prajite care reprezinta o sursa de grasimi saturate (nesanatoase). Consumul acestor categorii de alimente creeaza dependenta, poate declansa dezechilibre la nivelul sistemului nervos, in special in sfera atentiei si a capacitatii de concentrare, declanseaza aparitia deficientelor imunitare, atat respiratorii, cat si digestive”, a declarat Alina Stoica, nutritionist Nutribalance, in cadrul evenimentului Mini Super Chef in „Bucataria copiilor”, organizat, marti seara, 15 Martie 2016, de revistele online www.labucatarie.ro si www.kidsnews.ro.

Alimentele cu un continut ridicat de zahar actioneaza la nivelul creierului in aceeasi zona ca si cocaina, stimuland nervozitatea si starea de agitatiea copiilor. Paradoxal, acestea sunt introduse in alimentatia copiilor de catre parinti cu scopul de a crea o stare de bine. „Adesea, incercam, in calitate de parinti, sa gasim solutii rapide, eficiente pentru copiii nostri, neconstientizand care este efectul alimentelor asupra starii de sanatate. Solutiile sanatoase sunt la indemana oricui si sunt factori determinanti ai cresterii sanatoase in fiecare etapa a copilarie, si nu numai. Cu aceeasi usurinta putem cumparaun fruct sau un produs fast food, de exemplu, dar aportul de substante nutritive este incomparabil”, a explicat nutritionist Alina Stoica (www.nutribalance.ro).

In acest context, proiectul Mini Super Chef in “Bucataria copiilor”, organizat de www.labucatarie.ro si www.kidsnews.ro isi propune conturarea unei educatii in ceea ce priveste stilul de viata sanatos, perceput ca o normalitate.

„Tinand cont de timpul limitat pe care il petrecem cu familia, dar si de importanta comunicarii, relationarii cu copiii, in „Bucataria copiilor” micutii au pregatit sub indrumarea specialistului in nutritie, trei retete usoare, dar sanatoase, avand la baza ingrediente de calitate, ce asigura un aport semnificativ de substante nutritive, dar care, nu sunt consumate in mod frecvent de copii si adulti”, a declarat Catalina Ionescu, publisher www.labucatarie.ro.

„Bucataria copiilor” a demonstrat ca fiecare copil poate invata care sunt ingredientele sanatoase si poate gati alaturide parintii sai mancaruri rapide si gustoase. Parintii au invatat, la randul lor, cat de important si de distractiv este sa-si implice copiii in procesul de pregatire a hranei. Atragerea copiilor in bucatarie reprezinta un mod util, distractiv si sanatos de a petrece mai mult timp de calitate www.kidsnews.ro.

Bombonelele cu seminte, oleaginoase, fructe deshidratate, fulgi de ovaz, ulei de cocos, miere de albine reprezinta un desert sanatos, delicios, echilibrat din punct de vedere nutritiv.

Fursecurile cu branza si verdeata, preparate in diferite forme, aduc zambetul pe buzele copiilor, atunci >cand sunt pregatite, taiate, presarate cu seminte.

Tarta cu legume si branza poate reprezenta cina familiei, fiind si o modalitate de a introduce in alimentatia copiilor mofturosi anumite legume pe care le refuza in mod constant. >


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/anusca76/875883894/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu