characters characters

Emotiile si problemele de comportament

Vorbeste-i copilului despre emotii pentru a reduce riscul problemelor de comportament

05 octombrie 2015    |   349 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

mama si baiat
Implicarea parintilor in a-si ajuta copiii sa isi inteleaga emotiile duce la scaderea numarului de probleme comportamentale pe care le-ar putea avea copiii, sustine un studiu american. Studiul sustine ca aceasta strategie ii poate ajuta mai ales pe acei copii cu un risc crescut de probleme comportamentale care provin din familii dezavantajate social si financiar.

E important ca parintii sa numeasca emotiile, sa le puna intr-un context si sa le relationeze cu exemple din viata copilului. De exemplu, atunci cand copilul priveste o imagine cu o fetita trista care si-a pierdut catelul, parintele poate spune copilului: „E trista (emotia) pentru ca si-a pierdut catelul (contextul). Mai tii minte cand ti-ai pierdut ursuletul de plus in parc (relationare cu viata copilului)? Si tu ai fost trist atunci.

Aceasta strategie ii ajuta pe copii sa invete sa isi recunoasca propriile emotii si sa foloseasca treptat cuvintele pentru a si le exprima, in loc sa le exprime prin actiuni precum lovirea, fuga, muscarea sau alte comportamente.

„Parintii pot vorbi despre emotii cu copiii lor oriunde s-ar afla, fie ca se intorc cu masina dintr-o excursie sau stau la coada la un magazin. In timp, aceste mini-conversatii se vor transforma in experiente importante pentru copil.”, adauga acestia. A le vorbi copiilor despre emotii poate insemna un ajutor foarte important pentru copiii care traiesc intr-un mediu stresant, ai caror parinti nu se inteleg foarte bine. In plus, specialistii recomanda aceste practici nu doar in familie, ci si in mediul scolar si chiar in cel pediatric.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/javcon117/17920012334/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu