characters characters

Elevii Scolii Performative pregatesc o premiera pentru dansul contemporan din Romania – recitalul „Dansuri Mici” din 20 Decembrie

14 decembrie 2018    |   632 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Dansuri miciMicutii artisti ai spectacolului „Dansuri Mici" se pregatesc temeinic pentru a oferi spectatorilor un recital in premiera pentru scena artistica din Romania, performat de copii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani.

Punerea in scena a dansurilor rezultate din colaborarea copiilor cu artistii coregrafi ai Scolii Performative CNDB va cuprinde 3 triouri, 2 duete si 2 (sau chiar 4) solouri.

Bucuresti, 14 decembrie 2018 - Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta publicului larg primul spectacol autohton de dans contemporan cu interpreti de varsta scolii primare. „Dansuri Mici" - recitalul Scolii performative pentru copii CNDB, ajunsa la a doua editie - e performat de micuti cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani si coregrafiat de artistii Raluca Adomnicai, Catrinel Catana, Smaranda Gabudeanu, Virginia Negru, Andreea David, Cosmin Vasile si regizoarea Amalia Olaru.

Scoala Performativa CNDB

Si pentru ca la #ScoalaPerformativa arta face bine, punerea in scena are si o componenta umanitara: spectacolul contribuie la sustinerea terapiei pentru copiii care sufera de autism, spectatorii avand posibilitatea de a face o donatie catre asociatia HELP Autism (www.helpautism.ro). „Dansurile Mici" vor avea loc joi, 20 decembrie 2018, de la ora 18.00, pe scena salii  „Stere Popescu” din Bulevardul Marasesti 80-82.

Spectacolul „Dansuri Mici” va fi introdus si de o frumoasa surpriza, care ii va astepta pe spectatori chiar in foaierul salii „Stere Popescu”.

„Scoala performativa asigura cadrul pentru a genera un tip individual de acuitate a observatiei si a intrebuintarii resurselor corporale, dezvoltarea placerii de a utiliza bagajul intuitiv cu care toti copiii sunt inzestrati, activarea imaginarului corporal si vizual al copilului in structurarea unui discurs artistic propriu, dar si un antrenament corporal complex care se relationeaza cu alte domenii artistice si expresii culturale actuale", spune Vava stefanescu, manager CNDB si fondatoare a Scolii performative pentru copii.

Scoala performativa pentru copii CNDB este un program integrat de dans contemporan, practici corporale si educatie artistica, o oportunitate unica in domeniul creativ din Romania care nu se regaseste in acest moment in oferta educationala a scolilor de profil si a institutiilor publice sau private. Acest proiect de lunga durata consta in cursuri si ateliere saptamanale, precum si activitati optionale de educatie artistica. Cursurile si atelierele sunt sustinute de coregrafi, artisti vizuali si pedagogi cu o bogata experienta in zona dansului, a artei contemporane si a artelor performative. Programul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani.

Mai multe detalii pe www.cndb.ro

Facebook

Facebook event

Instagram


Organizator: CNDB & Scoala performativa pentru copii


Cauza sociala: Asociatia Help Autism


Parteneri media CNDB: AGERPRES, B-Critic, Bucharest City App, Dilema Veche, Feeder.ro, Graphic Front, Radio Romania Cultural, RFI – Radio France International, Revista Arta, Revista Arte si Meserii, Revista Atelierul, Revista CARIERE,  Revista Zeppelin, Liternet, Orasulm.eu, Onlinegallery, Sapte Seri, Scena.ro, SUB25, TANANANA, Umblat.ro, Veioza Arte, Zelist, Societatea Muzicala, SuntParinte.ro, Kidsout.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu