characters characters

Elevii de clasa a IV-a pot descoperi online „Aventurile fantastice ale lui Metano si Electro in lumea energiei”

30 aprilie 2020    |   1246 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Intalnire cu energie
Elevii de clasa a IV-a pot descoperi online lumea energiei, prin intermediul aventurilor fantastice a doua mascote: Metano si Electro. In contextul pandemiei COVID-19, ENGIE Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si Asociatia Hands Across Romania, a adaptat programul traditional de educatie „Intalnire cu energie” pentru a fi accesibil online.

Pe parcursul unei sesiuni de 45 de minute, copiii iau parte la aventurile fantastice ale lui Electro, personificare a atomului de energie electrica si ale lui Metano, o molecula de gaz creata de catre o eleva participanta la prima editie a programului, in 2007. Este vizata transmiterea unor informatii legate de tipurile de energie, parcursul gazului natural si al energiei electrice de la extractie respectiv productie pana acasa, cum se pot realiza economiile de energie precum si sfaturi de utilizare in siguranta a gazului natural si a energiei electrice, insistand pe partea de prevenire a accidentelor.

„Programul traditional de educatie “Intalnire cu energia” raspunde angajamentului nostru de a le oferi elevilor notiuni de baza despre gazul natural si energia electrica, precum si recomandari pentru a le utiliza in siguranta. Adaptarea acestuia pentru versiunea online vine in sprijinul cadrelor didactice si parintilor, cu un continut educational de calitate, care sa atraga interesul copiilor. Speram ca atunci cand contextul o va permite si elevii vor reveni in scoli, sa putem relua si lectiile la clase si sa le oferim din nou copiilor experienta de realitate virtuala, atat de apreciata anul trecut”, a declarat Eric Stab, Presedinte Director ENGIE Romania.

„Ministerul Educatiei si Cercetarii sustine initiativele care propun si dezvolta substantial si semnificativ modele si formule complementare destinate dobandirii de cunostinte si competente pentru elevii nostri. Apreciem originalitatea si inventivitatea unor astfel de programe, precum si adaptabilitatea lor la mediul online, acestea fiind atuuri care permit o comunicare moderna si eficienta cu beneficiarii - in acest caz, elevii de clasa a IV-a”, a declarat Monica Anisie, Ministrul Educatiei si Cercetarii.

Parintii care doresc sa isi inscrie copiii la una dintre sesiunile online, se pot inscrie pe adresa asociatiei Hands Across Romania – inscrieri@handsacross.ro.

Programul „Intalnire cu energia” se deruleaza online in perioada aprilie - mai 2020 si este parte din platforma de responsabilitate sociala a companiei, ilustrand preocuparea constanta pentru educatie. Copiii care vor urma acest modul vor primi online brosura programului, care este disponibila pentru descarcare gratuita pe site-ul companiei.

Lansat in 2007 si derulat in parteneriat cu asociatia Hands Across Romania si Ministerul Educatiei si Cercetarii, programul s-a adresat unui numar de peste 40.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate judetele din sudul tarii. Aproximativ 200 de voluntari, angajati ai companiei, s-au implicat pana acum in acest program, investind peste 3.500 de ore de voluntariat.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu