characters characters

EducaTIFF e online! Filme pentru copii si adolescenti pe TIFF Unlimited

08 octombrie 2020    |   480 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

EducaTIFF unlimited filme online
EducaTIFF, programul de educatie cinematografica lansat de Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), dezvolta primul catalog online de filme dedicate pentru copii si adolescenti. Din 8 octombrie 2020, pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) sunt disponibile primele 13 scurtmetraje si lungmetraje selectionate pentru diferite categorii de varsta, incepand cu 5 ani. O noua selectie de titluri va fi lansata in luna noiembrie.

Atent curatoriate si premiate in festivaluri internationale pentru copii, filmele EducaTIFF online sunt o alternativa necesara la continutul dominat de produse mainstream. Provocarile si dificultatile copilariei si ale adolescentei, prietenia, familia, dar si teme contemporane precum migratia, rasismul sau relatiile de buna vecinatate intr-o comunitate sunt cateva dintre subiectele filmelor propuse pentru tinerii spectatori.

Detalii despre filme, alaturi de ghiduri de conversatie pentru copii si parinti pot fi gasite aici: https://tiff.ro/educatiff/educatiff-online


„Anul acesta am petrecut mai mult timp acasa, alaturi de cei mici si mari, cautand selectii de filme potrivite pentru o experienta de vizionare in familie. Ne bucuram ca reusim sa oferim parintilor si micilor cinefili o alternativa la filmele tipice de familie prin dezvoltarea unui catalog de titluri EducaTIFF - filme neasteptate din jurul lumii, selectionate si premiate la marile festivaluri de film, dedicate noilor audiente”,
declara Raluca Bugnar, selectioner EducaTIFF.

Unul dintre cele mai iubite filme EducaTIFF este Vacanta mea extraordinara cu Tess (r. Steven Wouterlood, 9+), o poveste emotionanta despre importanta familiei si a legaturilor de prietenie. Filmul a fost nominalizat la premiul Young Audience al Academiei Europene de Film 2020 si a fost premiat la New York Children's Film Festival, Cinekid Amsterdam sau Chicago Children's Film Festival. În Sora mea cea slaba / My Skinny Sister (12+), o fetita descopera ca sora ei mai mare ascunde o dereglare digestiva, ceea ce detoneaza linistea familiei - o poveste despre gelozie, dragoste si tradare spusa cu umor si multa caldura.

Bazata pe o poveste reala, Fuga/ Girl in Flight (10+) urmareste aventurile a doua fete care se intalnesc intr-un tren spre Roma: o fetita italiana de 11 ani care fuge de acasa si o romanca de etnie roma care traieste la periferie. Revolutia Horse Hobby/ Hobby Horse Revolution (8+) este un film finlandez amuzant şi emotionant despre adolescenti cu diferite probleme, care-si descopera vocea si talentul calarind si confectionand caluti pe bat.

Scurtmetrajele alese sunt animatii pline de fantezie, delicate si surprinzatoare, despre dragostea parintilor, relatia cu ceilalti, maturizare, curaj sau puterea de a schimba lucrurile.

Filmele vor putea fi vizionate pe baza de abonament pe platforma de streaming TIFF Unlimited. Profesorii din reteaua Teach for Romania vor avea acces gratuit la filmele EducaTIFF online.

Detalii pe unlimited.tiff.ro/educatiff-online.

***

Prin dezvoltarea acestui catalog, EducaTIFF isi continua misiunea de a extinde cultura cinematografica si abilitatile de media literacy ale copiilor. EducaTIFF si-a propus sa formeze, incepand de la o varsta foarte tanara, un public de film avizat, sa initieze primii paşii catre o agenda solida şi coerenta de programe şcolare de educatie media, sa influenteze dezvoltarea gandirii critice si a puterii de analiza a tinerilor, sa (re)aprinda pasiunea publicului tanar şi foarte tanar pentru magia artei cinematografice si sa indemne tinerii sa foloseasca filmul ca sprijin al propriei creativitati.

EducaTIFF este un proiect al Asociatiei Festivalul de Film Transilvania.

Parteneri: TIFF Unlimited, Administratia Fondului Cultural National, Teach for Romania

Sponsori: Tenaris SilcoTub

Parteneri media: Totul despre Mame, SuntParinte.ro

Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu