characters characters

Educatie pentru democratie in licee

01 martie 2010    |   680 vizualizări

Institutul European pentru Democratie Participativa – Qvorum in parteneriat cu Fundatia Hanns Seidel din Romania vor implementa in judetul Bacau proiectul “Informatia inseamna putere! Fii puternic (Educatie pentru democratie pentru elevii de liceu)”. Acest proiect pilot va consta in organizarea unui training educativ-informativ pentru promovarea valorilor democratice in trei licee din Bacau – Colegiul National Vasile Alecsandri, Colegiul National Ferdinand I, Colegiul National Gheorghe Vranceanu si unul din municipiul Onesti – Colegiul National Dimitrie Cantemir.


Astfel, din fiecare liceu aproximativ 25 de elevi vor avea posibilitatea de a participa la aceste traininguri.
Programul de training este impartit in 4 sectiuni: 1) Administratia publica locala. Cine ma reprezinta? Cum functioneaza?; 2) Relatiile inter-institutionale: care sunt relatiile intre institutiile statului (Parlament, Guvern, Presedintie) in Romania?; 3) Actele normative. Cum se legifereaza in Romania?; 4) Implicarea liceenilor in procesul decizional!


Pentru acest proiect a fost creat website-ul www.euparticip.ro, special, pentru a oferi informatii obiective tinerilor despre rolul institutiilor statului. Totodata, la sfarsitul programului de training se va organiza o conferinta de presa pentru a disemina informatii cu privire la indicatorii cantitativi si calitativi ai proiectului.


Liceenii din Colegiul National Ferdinand I vor fi primii care vor lua parte la acest program de training. Astfel din 3 martie de la ora 14.00 trainerii Institutului Qvorum vor incepe sa se intalneasca cu tinerii liceeni din judetul Bacau. Programul trainingurilor timp de patru saptamani se va desfasura dupa urmatorul program:
- Colegiul National Ferdinand I din Bacau, miercuri, ora 14.00,
- Colegiul National Vasile Alecsandri din  Bacau, joi, ora 13.00,
- Colegiul National Gheorghe Vranceanu din Bacau, joi, ora 13.30,
- Colegiul National Dimitrie Cantemir din Onesti, vineri, ora 12.00.


“Acest program pilot este unul destinat tinerilor liceeni in vederea cresterii culturii civice a acestora si, chiar mai mult decat atat, isi doreste sa aduca o valoare adaugata in dezbaterea publica, cu reale implicatii la nivelul participarii la viata politica, dar si determinarea tinerilor de a se implica activ in cadrul acestei societati democratice”, a declarat Razvan Burleanu, Presedinte al Institutului European pentru Democratie Participativa – Qvorum.


Totodata un numar de 10 tineri din judetul Bacau vor fi selectati pentru o vizita de studiu organizata la Parlamentului Romaniei si Presedintia Romaniei, la terminarea programului de training.

 

Sursa: www.inainte.eu

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu