characters characters

Educatia in Coreea de Sud

Cum se implica parintii din Coreea de Sud in educatia copiilor

05 ianuarie 2018    |   4626 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

educatia in Coreea de Sud
Sistemul educational din Coreea de Sud a atras atentia dupa ce elevii coreeni au inceput sa obtina rezultate foarte bune la evaluari internationale precum PISA.

Evolutia pozitiva a invatamantului in Coreea de Sud a fost rapida si este explicata printr-o competitie accentuata, care incepe din primii ani de viata ai copilului, pentru a obtine un loc la cele mai bune scoli, apoi la cele mai bune universitati si, la maturitate, o slujba in cele mai bine platite corporatii din tara.

Citeste si alte materiale pe aceeasi tema:


Trei modele eficiente de invatamant: Finlanda, Coreea de Sud si Polonia


Sistemul de invatamant din Finlanda – competitia nu este promovata


Parintii copiilor coreeni au o influenta decisiva asupra succesului scolar al acestora. Ca alternativa la a-i incuraja pe copii sa invete cat mai bine si a-i trimite la centre de meditatii dupa orele de scoala (unde pot sta pana la orele 20-22 in fiecare zi), parintii coreeni pot sa se mute impreuna cu copilul in alt oras, pentru ca acesta sa poata frecventa scoli prestigioase, care ii vor garanta un loc la o universitate de top. In prezent, 10% dintre familiile coreene sunt despartite din acest motiv: de obicei mamele pleaca impreuna cu copiii in alt oras, in timp ce tatal ramane acasa si munceste pentru a-si permite educatia copiilor. Familia se reuneste in weekend, in functie de timpul si distanta la care se afla orasele in care locuiesc.  Multi parinti considera ca sacrificiul financiar si emotional pe care il presupune aceasta mutare aduce copiilor avantajul de a absolvi o scoala de prestigiu si elimina nevoia de a face meditatii in fiecare zi. Programul obisnuit de studiu al copiilor coreeni ii duce pe acestia de multe ori la oboseala cronica si la probleme emotionale.

Un alt aspect important al educatiei copiilor coreeni este cunoasterea limbii engleze, multi dintre ei invatand-o inca de la gradinita. Cunoasterea limbii engleze este o cerinta pe care o au majoritatea angajatorilor si este considerata de multi dintre acestia o dovada a provenientei dintr-o familie cu statut socioeconomic ridicat.

Expertii in educatie sustin ca parintii din Coreea de Sud au un mix de emotii privind sistemul lor educational. Pe de o parte, coreenii sunt considerati studentii elita ai lumii, avand cele mai bune rezultate la citire, la matematica, cel mai mare procent de elevi care termina liceul si care isi continua studiile. Pe de alta parte, elevii coreeni sunt printre cei mai nefericiti din lume, iar in ultimii cativa ani, suicidul a devenit principala cauza a decesului in randul tinerilor.

Sursa: WashingtonPost.com


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu