characters characters

Educatia in 2018

Cinci schimbari la care trebuie sa ne asteptam

05 februarie 2018    |   591 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

trenduri in educatie
In ultimele luni, invatamantul romanesc a fost subiectul favorit al celor mai multi dintre noi, parinti, profesori si elevi deopotriva.

Fie ca a fost vorba despre manualele pentru clasa a V-a (comprimate intr-un compendiu voluminos pret de cateva luni), despre auxiliarele interzise apoi reavizate cateva luni mai tarziu (desi anul scolar incepuse deja), noul regulament de ordine interioara pentru invatamantul preuniversitar, fie despre controversata idee de a reveni la manualul unic pentru fiecare disciplina, educatia din Romania s-a vazut atrasa intr-un vortex din care nici acum nu stim exact cum va iesi in cele din urma.

Fapt este ca anul acesta elevii, profesorii si parintii vor fi actorii unei piese regizate de un Minister al Educatiei ale carui decizii sunt din ce in ce mai controversate in randul cadrelor didactice, profesorilor si elevilor.

1 - Din anul scolar viitor, elevii ar putea invata dupa un manual unic pentru fiecare disciplina in parte.

In fata intentiei Ministerului Educatiei Nationale de a introduce manualul unic, specialisti de renume in educatie si-au exprimat in repetate randuri ingrijorarea si indoiala in ceea ce priveste efectele pozitive pe care o astfel de initiativa le-ar produce. A anula diversitatea, libertatea si posibilitatea de alegere este sinonim cu a plasa invatamantul romanesc pe o directie ce duce inapoi, inspre trecut.

2 - Produsele online de invatare devin din ce in ce mai populare.

Pentru elevii de gimnaziu, Evaluarea Nationala de la finalul clasei a VIII-a inseamna atat o provocare in plan scolar, cat si emotional. In plus, le e greu sa faca fata si temelor de la scoala, si lectiilor cu un profesor meditator si tocmai de aceea, specialistii Intuitext in educatie si-au dorit sa-i ajute sa-si castige increderea in ei insisi si sa le fie alaturi, prin: ExamenulTau. Cu ajutorul acestei platforme complexe, interactiva, copiii au sansa sa se testeze singuri la Romana si Matematica, sa gaseasca probleme rezolvate in pasi, sa recapituleze, sa-si dea seama ce nu stiu – un fel de profesor la care pot apela cu incredere oricand doresc si de la care pot fi siguri ca vor primi sfaturi si informatii utile.

In ceea ce-i priveste pe copiii din clasele primare (pentru care povestea si jocul sunt esentiale in procesul de invatare), specialistii Intuitext in educatie au identificat o serie de probleme pe care le au micii exploratori: nu inteleg lectiile la clasa, refuza sa faca teme, isi doresc sa se joace pe device-urile lor preferate, tableta, laptopul sau telefonul mobil. Prin urmare, a fost creat site-ul educational Scoala Intuitext, un loc in care invatarea se face in mod distractiv, care rezolva in mod natural problemele parintilor si copiilor.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu