characters characters

43 de localitati din Romania s-ar incadra in scenariul 3 pentru inceperea scolii, cu peste 3 cazuri de imbolnaviri la 1000 de locuitori

08 septembrie 2020    |   408 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

cazuri imbolnaviri covid inainte de inceputul scolii 2020
In functie de aceasta analiza, comitetele judetene/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta (CJSU/CMBSU) vor decide scenariul de reluare a activitatii, la propunerea consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant.

In urma analizei situatiei epidemiologice efectuate la nivel national de catre directiile de sanatate publica si Institutul National de Sanatate Publica (data de referinta: luni, 7 septembrie, ora 10.00), au rezultat urmatoarele:

  • in 2.728 de localitati numarul de cazuri de noi imbolnaviri, confirmate in ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori
  • in 410 localitati numarul de cazuri de noi imbolnaviri, confirmate in ultimele 14 zile, se situeaza intre 1 si 3 la 1.000 de locuitori
  • in 43 de localitati numarul de cazuri de noi imbolnaviri, confirmate in ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

Conform analizei epidemiologice, realizata la nivelul municipiului Bucuresti, sectoarele 3, 4 si 5 s-ar situa in scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 si 6 s-ar situa in scenariul galben.

Reamintim ca, potrivit ordinului comun al ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Cum se va alaege scenariul pentru noul an scolar:

1. Daca rata incidentei cumulate este sub 1/1.000 locuitori - se va putea opta intre scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare scoala in parte, in functie de infrastructura si resursele existente la nivelul unitatii de invatamant.

2. Daca rata incidentei cumulate este intre 1-3/1.000 locuitori - se va aplica scenariul 2 pentru toate scolile din localitate.

3. La o rata a incidentei cumulate peste limita de alerta de 3/1.000 locuitori, DSP judetene si a municipiului Bucuresti va prezenta CJSU/CMBSU o analiza a situatiei epidemiologice din localitate. În functie de existenta transmiterii comunitare in localitate si numarul de focare existente in unitatile de invatamant din localitate, precum si alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotarari, suspendarea temporara a activitatilor didactice care presupun prezenta fata in fata din scoli (scenariul 3), cursurile desfasurandu-se online. În absenta unei astfel de decizii, unitatile de invatamant din localitatea respectiva vor functiona in scenariul 2.


Ce inseamna fiecare scenariu:

Scenariul 1: participarea zilnica (fata-n fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie

Scenariul 2: participarea zilnica (fata-n fata)) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de 1-2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie

Scenariul 3: participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Prin urmare, in acord cu procedura aprobata de catre cele doua ministere, astazi, 7 septembrie 2020, toate directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor informa inspectoratele scolare judetene/al Municipiului Bucuresti si comitetele judetene/al Municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta (CJSU/CMBSU) cu privire la situatia epidemiologica la nivelul fiecarei localitati.

Pana la 10 septembrie, in functie de aceste date, de infrastructura si de resursele existente in fiecare unitate de invatamant, la propunerea Consiliului de administratie al unitatii de invatamant, comitetele judetene/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta (CJSU/CMBSU) vor emite hotararea privind scenariul de functionare pentru fiecare unitate de invatamant in vederea inceputului anului scolar 2020-2021

Ministerul Educatiei si Cercetarii va face publice aceste date, la nivel national, dupa emiterea acestor hotarari.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu