characters characters

Dezvoltarea limbajului la prescolari si televizorul

04 septembrie 2015    |   1338 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

copil uitandu-se la televizor
Tot mai multe studii arata ca exista o legatura stransa intre utilizarea televizorului si dezvoltarea limbajului la copii: cu cat copiii petrec mai mult timp in fata televizorului, cu atat invata mai greu sa vorbeasca. Insa este televizorul in mod direct responsabil cu incetinirea invatarii limbajului de catre copil sau exista o alta explicatie?

Una dintre posibilele explicatii este ca : televizorul incetineste achizitionarea limbajului pentru ca timpul petrecut in fata acestuia inseamna de fapt lipsa conversatiei dintre copii si adulti. Aceasta idee este sustinuta de studiile care arata ca unele programe de televiziune realizate special pentru copii ii poate ajuta pe acestia sa retina mai usor informatiile prezentate.

Pe de alta parte, programele de televiziune pot contribui la reducerea intervalului in care copiii isi pot concentra atentia.

Patricia Kuhl, unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori din domeniu sustine ca „cei mici nu sunt niste masinarii care invata totul mecanic; ei au nevoie de un tutor social pentru a invata orice limbaj”, iar ”conversatia si nu ascultarea povestilor sau vizionarea programelor tv are cel mai puternic impact asupra dezvoltarii limbajului”.

Asadar, daca vrei sa il ajuti pe copil sa isi dezvolte limbajul, stinge televizorul (care va poate distrage foarte usor atentia) si vorbeste-i:).

Sursa: ParentingScience.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/inthe-arena/14878540046/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu