characters characters

Depresia postpartum – cat de frecventa este

02 noiembrie 2015    |   1338 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

depresia postpartum
Noi cercetari arata ca 50% din proaspetele mamici trec prin stari de tristete dupa nastere (numite in engleza „baby blues”) si aproape o patrime dintre ele sufera de depresie postpartum sau postnatala.

Starile de tristete dupa nastere se datoreaza schimbarilor absolut normale din punct de vedere hormonal si includ accese de plans, oboseala, anxietate si capacitate redusa de concentrare a atentiei. Starile de tristete apar la cateva zile dupa nasterea copilului si dispar in aproximativ doua saptamani.

Depresia postpartum include toate aceste simptome, plus iritabilitate si stare de tristete accentuata si presupune o perioada mai indelungata de manifestare a simptomelor.

Un studiu realizat cu participarea a 1000 de mamici arata ca acestea traiesc sentimentul de singuratate, cu toate ca se asteapta ca nasterea copilului sa fie cel mai fericit moment din viata lor.

Unele mame sufera de „baby blues” pentru ca, spun mamele, „nu primesc suficient sprijin sau tratament de care as avea nevoie pentru a ma recupera din aceasta stare”.

Aproape jumatate din mamicile participante la studiu, suferind de depresie postanatala sustin ca s-au simtit izolate din cauza faptului ca partenerii lor de viata lucreaza, iar 39% din mamici spun ca simt ca si-au pierdut identitatea personala dupa nasterea copilului.

62% dintre mamele participante la studiu au declarat ca nu au primit ajutor sau tratament pentru a depasi aceasta tulburare.

Wing Yan Lee, manager de marketing la The Baby Show spune: „Rezultatele acestui studiu arata ca desi nasterea unui copil ar trebui sa fie un moment de sarbatoare si bucurie, foarte multe mamici se lupta cu sentimente de singuratate si izolare. De aceea, este foarte important sa discutam despre posibile tulburari afective, fara nicio retinere si chiar sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a creste constientizarea si a oferi informatii cu privire la ceea ce se intampla, dupa nasterea unui copil. Stresul este o reactie normala pentru mamici, iar daca pana pana acum ele sufereau in tacere, acum pot sti ca exista ajutor pe care il pot primi”.

Sursa: Independent.co.uk


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/7378221@N03/672843312/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu