characters characters

Copiii care se asteapta la ostilitate din partea celorlalti devin violenti la randul lor

07 august 2015    |   446 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

copii la joaca
Copiii care se asteapta la comportamente agresive tind sa devina si ei agresivi, este concluzia unui studiu publicat de Universitatea Duke.

Un studiu longitudinal pe o perioada de 4 ani si cu un numar de peste 1200 de copii si parinti, prezinta acelasi rezultat indiferent de cultura sau tara din care au provenit participantii.

“Studiul nostru identifica procesele psihice majore care determina copiii sa comita acte de violenta.”, sustine Keneth A. Dodge, director al Centrului pentru Politici Familiale si ale Copilului din cadrul Universitatii Duke. “Atunci cand un copil presupune sau se asteapta sa fie amenintat de altcineva, atribuie acelei persoane intentii ostile si astfel va tinde ca si el sa manifeste comportamente agresive. Rezultatul este acelasi indiferent de tara sau cultura copiilor, insa exista diferente in gradul de agresivitate al intentiei percepute si al posibilului comportament. Rezultatele studiului arata nevoia de a schimba modul in care ii invatam pe copii sa socializeze, cum ii invatam sa fie mai iertatori si mai putin defensivi. Astfel, copiii vor deveni mai putin agresivi, iar societatea mai pacifista”, adauga Dodge.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/lotzman/7674190052/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu