characters characters

Danonino: eveniment despre autonomia si nutritia copilului

Propus de: Delia Lungu   |   27 mai 2015    |   740 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Danonino
Saptamana trecuta am participat cu mare drag la evenimentul organizat de Danonino unde s-a discutat despre autonomia si nutritia copilului intre 3 si 6 ani.

The Little Gym a fost locul unde ne-am intalnit, asa ca atmosfera a fost relaxata:

  • Copiii au facut sport, s-au jucat, au desenat, au vorbit cu Dino!
  • Parintii au discutat despre copii si despre provocarile vietii de parinte

Am avut placerea sa vorbesc mamicilor prezente despre „Cum crestem un pitic autonom”. Ma bucur ca Danonino promoveaza, la nivel global, autonomia copilului. Nutritia si autonomia sunt in relatie directa, prima asigurand energia (premisele) aparitiei celei de-a doua.


Pentru a incuraja autonomia copilului, parintii au nevoie sa cunoasca mai intai care sunt activitatile pe care copilul le poate face independent la o anumita varsta. Apoi, e important ca parintele sa-si seteze corect asteptarile fata de copil pentru a-l stimula corespunzator in functie de etapa de dezvoltare in care se afla.

Concret, cum recunoastem un copil prescolar autonom:

  • se implica in activitati fizice cu placere,
  • cere sa fie lasat sa faca singur diverse lucruri: „Si eu pot”, „Lasa-ma, eu fac”,
  • initiaza activitati de joaca fara a mai cere prezenta unuia dintre parinti,
  • indeplineste singur activitati ce tin de igiena personala,
  • propune altor copii jocuri sau activitati pe care sa le faca impreuna.

La final, am propus mamicilor sa se gandeasca la lucrurile pe care le fac in locul copiilor lor. Recomandarea este sa-l lase pe copil sa incerce singur, chiar daca asta inseamna mai mult timp petrecut pentru o activitate. In acest fel, copilul face pasi siguri catre autonomie.

Danonino
Ma bucur tare mult ca am cunoscut-o pe Luiza Parvu, consultant in nutritie, care a vorbit despre cum mentinem echilibrul in mesele zilnice, despre piramida voinicului, despre vitaminele necesare cresterii copilului. In plus, parintii au adresat multe intrebari: cat de des este nevoie sa manance un copil, cata sare are nevoie, cat lapte.

Moderatorul evenimentului a fost Simona Dragomir (Balanescu) care ne-a povestit despre momentele de autonomie ale copiilor ei si cum i-a incurajat pe acestia sa devina autonomi.

L-am vazut si eu pe Dino: nu am ajuns foarte aproape de el pentru ca era inconjurat de copii :). Am aflat ca in perioada aceasta Danonino deruleaza o campanie prin care mamicile sunt incurajate sa participe la concursul „Inscrie dovezile de voinicie ale copilului tau!”pe www.danonino.ro. Trebuie doar sa arati ca micuțul este voinic si infrunta provocarile copilariei: merge pe bicicleta singur, inoata pentru prima data, invata un sport nou ori participa la intreceri cu alti voinici. Participantii la concurs pot castiga „O zi cu Dino!”


Autor:
Delia Lungu, psiholog SuntParinte.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu