characters characters

(P) Curiozitatea la copii – o abilitate innascuta

17 februarie 2016    |   1090 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Goldie si Ursulet
Generatia actuala de copii petrece mult mai putin timp afara, decat am facut-o noi, parintii lor, asa numita generatie a copiilor cu cheia de gat. Si distractiile sunt altele si vremurile sunt altele, dar totusi sunt lucruri care nu se schimba niciodata la copii, indiferent de timp si de loc, printre care si curiozitatea specifica.

Curiozitatea este una dintre primele abilitatile care se dezvolta la un copil. Inca de la varsta de cateva saptamani bebelusul isi inspecteaza corpul si persoanele din jurul sau, iar apoi trece la descoperirea locuintei. Cand se afla afara in parc orice frunza sau gandacel ii starneste curiozitatea bebelusului tau. Si uite asa incepe marea aventura a descoperirii lumii de afara.
Goldie si Ursulet

Curiozitatea si dorinta de a incerca lucruri noi, mai ales atunci cand vad la fratii sau copiii mai mari le dezvolta copiilor spiritul de aventura. Nu este nimic rau in asta, iar noi parintii nu ar trebui sa le ingradim copiilor nostri spiritul de initiativa si dorinta de a incerca lucruri noi, doar pentru ca ne temem sa nu se raneasca. De exemplu daca baietelul tau doreste sa se catere intr-un copac, mai bine incearca sa-i dai incredere ca va reusi, decat sa-l opresti de teama ca se poate rani.

Distractia in aer liber are doar avantaje pentru copii care devin mai receptivi, mai deschisi la nou, mai veseli, descopera lucruri interesante despre mediul inconjurator si bineinteles au sansa sa-si faca prieteni noi.

In perioadele cu vreme urata sau friguroasa, cand iesirile in aer liber nu sunt o varianta, puteti gasi si acasa numeroase modalitati interesante de petrecere a timpului alaturi de cel mic.

Goldie si Ursulet

Puteti initia tot felul de jocuri de descoperire care sa-i starneasca celui mic curiozitatea sau puteti sa ii cititi o poveste sau sa va uitati impreuna la desene animate. Sau puteti sa faceti ultimele doua activitati in acelasi timp. Cum? Urmarind noua serie de desene animate „Goldie si Ursulet” care surprinde aventurile din Padurea de Basm ale lui Goldie, o fetita vesela cu parul blond si ale prietenului ei, Ursulet. Padurea de Basm este un loc magic in care isi dau intalnire mai multe personaje celebre din povesti indragite precum: Scufita Rosie, Lupul cel Rau, cei trei purcelusi, zana ursitoare, Jack etc. Puteti sa incepeti ziua vizionand episoadele din „Goldie si Ursulet” care se difuzeaza in fiecare zi de la ora 10:30 pe Disney Junior si sa continuati cu lectura povestii „Jack si vrejul de fasole”, pentru ca puiul tau sa descopere povestea in intregime.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu