characters characters

Cum te pregatesti pentru reinceperea scolii

10 ianuarie 2017    |   568 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copil pregatindu-se pentru scoala
Nu mai este mult si reincepe scoala odata cu terminarea vacantei de iarna! Sarbatorile au trecut si foarte multi prichindei inca ar mai vrea sa se joace fara grija. Incepe scoala, dar poate nu este chiar atat de rau! Ce farmec ar mai avea altfel vacantele daca nu acela de a le astepta de fiecare data?

Totusi momentul este unul uneori dificil din punct de vedere psihologic si comportamental. Sunt copii carora le este greu sa se readapteze dupa luni sau chiar saptamani de vacanta la un program strict, riguros, cu ore fixe. Sa ne amintim ca uneori este mai greu sa ne mobilizam dupa un weekend prelungit, dar dupa vacanta mare!? Iata de ce, poate dura pana la 2 saptamani pentru copii pana sa reintre in ritmul unui program de studiu zilnic.

Cum te (re)pregatesti pentru scoala: 4 sfaturi utile


1. Ganditi-va impreuna la viitor, nu la trecut

Vacanta se termina, a fost frumos, da! Dar (re)incepe scoala care vine cu noi oportunitati. Pana la urma trebuie sa ne invatam copii sa le placa lucruri noi, nu? Intotdeauna este fascinant ce ii poate aduce viitorul celui mic si ce ocazie are in plus sa realizeze ce v-ati propus, ca sa creasca si sa evolueze.

2. Ajusteaza-i treptat programul si ritmul sa se potriveasca cu programul de scoala

Poate ca vacanta asta a dormit copilul tau mai mult si s-a sculat mai tarziu. Neavand un program strict, orarul zilnic a fost mai nestructurat sau a depins de activitatile in care v-ati implicat (calatorii, bunici, etc.). Gandeste-te de exemplu ca sportivii care participa la Olimpiada se duc in tara respectiva si cu o luna inainte, pentru a se adapta perfect la fusul orar si la conditiile locale (temperatura, umiditate, etc). Daca vrei sa fie in forma micutul tau cand incepe scoala, tine cont ca adaptarea dureaza aproximativ doua saptamani!

>>Citeste in continuare stirea aici<<

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu