characters characters

Cum sunt influentate fiicele de tati

05 martie 2018    |   2663 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

relatia tata fiica
Desi numarul de mame care isi cresc singure copiii este in crestere, studiile arata ca rolul tatilor este esential in dezvoltarea copiilor, mai ales cand este vorba de fiice.

Studii recente insa indica faptul ca fetele au nevoie de tatii lor pentru a creste si a se dezvolta adecvat, mai ales din punct de vedere emotional. Conform unor studii, se pare ca fetele care au o buna relatie cu tatii lor, au un risc mai scazut de a dezvolta anxietate si depresie si reusesc sa se descurce mai bine din punct de vedere al stresului, decat fetele care nu se afla in bune relatii cu tatii lor.

De asemenea, fetele care au avut o relatie pozitiva cu tatii lor, sunt mai capabile sa discute despre emotii si sentimente, iar aceasta disponibilitate de a comunica despre emotii este importanta pentru relatiile sociale si romantice pe care le vor avea la maturitate.

Citeste si alte materiale despre aceasta tema:


Relatia tata-fiica din perspectiva unei artiste


Cum pot tatii sa creasca fiice puternice


O buna relatie cu tatal ajuta si la construirea unei imagini de sine pozitive, la un mai ridicat sentiment al controlului asupra propriei vieti si, implicit la un nivel mai ridicat de incredere in sine si de abilitati necesare pentru a avea succes in viata.

Pe langa impactul emotional, prezenta tatalui aduce si beneficii concrete si practice in viata fiicelor. Se pare ca fetele a caror tati se implica in cat si cum mananca fetele, cata miscare fac, au o stare de sanatate mai buna, decat fetele in a caror viata tatii nu sunt foarte prezenti. Tatii mai ajuta si la stabilitatea financiara a fetelor, care impreuna cu sanatatea lor fizica si emotionala, le permite sa invete sa se descurce mai bine financiar, pe termen lung.

Cu cat tatii sunt mai devreme implicati in viata fetelor, cu atat relatia dintre ei devine mai puternica. Importanta rolului tatilor in viata fetelor nu diminueaza rolul mamelor. Mamele ofera fetelor informatii valoroase si sfaturi despre ce inseamna sa fii femeie, despre pubertate, menstruatie si alte lucruri ce tin de interactiunea cu persoane de sex opus, ceea ce e mai greu de facut pentru tati.

Chiar daca inca nu esti un tatic foarte implicat in viata copiilor tai, din motive pur obiective, niciodata nu este prea tarziu sa iti faci timp pentru a fi prezent nu doar fizic, ci si emotional.

Sursa: PeaceQuarters.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu