characters characters

Cum se va alege scenariul de deschidere a scolilor pe 14 septembrie 2020

07 septembrie 2020    |   389 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

scenarii deschiderea scolilor septembrie 2020
Ministerul Educatiei a publicat procedura pentru alegerea scenariului pentru deschiderea scolilor pe data de 14 septembrie.

Directia de sanatate publica judeteana/a municipiului Bucuresti (DSP) informeaza pana la data de 7 septembrie inspectoratul scolar judetean/al municipiului Bucuresti (ISJ/ISMB), comitetul judetean/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta (CJSU/CMBSU) cu privire la situatia epidemiologica la nivelul fiecarei localitati. Inspectoratul scolar judetean/al municipiului Bucuresti transmite unitatilor scolare informarea DSP/DSPMB referitoare la situatia epidemiologica la nivelul fiecarei localitati, pentru stabilirea scenariului de functionare. Comitetul judetean/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta (CJSU/CMBSU) va emite, pana la data de 10 septembrie, hotararea privind scenariul de functionare pentru fiecare unitate de invatamant pentru inceputul anului scolar 2020-2021. Criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile de invatamant vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidentei cumulate (numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori).

In fundamentarea hotararii se va utiliza urmatorul rationament:

1. Daca rata incidentei cumulate este sub 1/1.000 locuitori - se va putea opta intre scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare scoala in parte, in functie de infrastructura si resursele existente la nivelul unitatii de invatamant.

2. Daca rata incidentei cumulate este intre 1-3/1.000 locuitori - se va aplica scenariul 2 pentru toate scolile din localitate.

3. La o rata a incidentei cumulate peste limita de alerta de 3/1.000 locuitori, DSP judetene si a municipiului Bucuresti va prezenta CJSU/CMBSU o analiza a situatiei epidemiologice din localitate. În functie de existenta transmiterii comunitare in localitate si numarul de focare existente in unitatile de invatamant din localitate, precum si alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotarari, suspendarea temporara a activitatilor didactice care presupun prezenta fata in fata din scoli (scenariul 3), cursurile desfasurandu-se online. În absenta unei astfel de decizii, unitatile de invatamant din localitatea respectiva vor functiona in scenariul 2.

4. În contextul confirmarii unuia sau mai multor cazuri de COVID-19 la nivelul unei unitati de invatamant se vor aplica criteriile de suspendare a cursurilor scolare in unitatile de invatamant din prezentul ghid, clasa sau intreaga scoala putand fi inchisa pentru 14 zile, cursurile desfasurandu-se online. Hotararile privind scenariul de functionare pe parcursul anului scolar se actualizeaza saptamanal sau ori de cate ori este nevoie.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu