characters characters

Cum sa invatam notiuni de geografie in mod interactiv

22 octombrie 2015    |   2557 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

harta lumii
Programa scolara s-a schimbat mult in ultimii 20 de ani. Astazi copiii nostri invata mult mai devreme notiuni cu care noi ne familiarizam abia in clasele mai mari. Cunostinte de istoria civilizatiei sau geografie le sunt introduse copiilor inca din primii ani de scoala. Intrebarea este daca cei mici au capacitatea de a asimila toate aceste informatii. Foarte importanta este modalitatea prin care copiii iau contact cu aceste informatii.

Modul clasic de predare in care profesorul sta in fata clasei si vorbeste, iar copiii isi iau notite, nu este cel mai fericit lucru. Copiii invata mult mai usor atunci cand sunt direct implicati in activitate, cand pot descoperi sau construi ei ceva. In felul acesta ei invata din propria experienta. De exemplu una este sa le vorbesti copiilor despre cetatile medievale din Transilvania si altceva este sa-i duci intr-o excursie la cetatea Rasnov din Brasov. Datorita acestei experiente copiii vor retine mult mai multe informatii decat dintr-o lectie clasica de istorie.

Activitatile educative in afara salilor de curs nu sunt doar mult mai interesante pentru copii, dar ei acumuleaza cunostinte mult mai usor. Cei mici sunt foarte curiosi, iar atunci cand sunt scosi din mediul lor obisnuit isi dezvolta imaginatia, invata si dobandesc cunostinte noi in mod natural.

Acum si lectiile de geografie pot fi mult mai interesante si mai atragatoare pentru copii, chiar fara sa fie nevoie sa iesiti din casa. Cu ajutorul hartii interactive Momki, care le vorbeste copiilor printr-o simpla atingere, cei mici vor invata mult mai usor notiunile de geografie.

Cu harta interactiva a lumii de la Momki, copiii vor afla lucruri uimitoare despre geografia lumii, intr-un mod interesant, ce le va capta atentia. Invatarea este progresiva, astfel incat detaliile vor fi memorate cu usurinta si retinute prin asociere de forme, culori si fapte. Informatiile pot fi redate in limba romana sau engleza, facilitand astfel utilizarea hartii pe o perioada indelungata de timp, in functie de varsta copilului. Invatarea geografiei devine nu doar mai usoara, dar si distractiva, datorita acestui joc pentru intreaga familie. 78 dintre tarile de pe harta sunt interactive, respectiv copilul apasa pe o tara pentru a afla numele acesteia si detalii.

Ce pot afla micutii cercetatori? - Capitale - Limbi vorbite  - Regiuni ale lumii - Drapeluri   - Curiozitati (emblema, tari vecine, personaje celebre…)

Harta include 78 de tari interactive selectate din 192 de state membre ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). Aceasta selectie s-a facut pe baza puterii economice detinute de diverse tari (PNB). S-a luat in considerare si dorinta de a mentine un echilibru intre diferitele continente, pe langa criteriile tehnice specifice designului hartii. Drapelele sunt inactive pe harta si ajuta la dezvoltarea memoriei vizuale.

Harta interactiva a lumii este progresiva, cu 3 grade de dificultate, astfel incat copilul sa poata invata datorita ei si sa se poata bucura de ea mai multi ani.

Exista 4 moduri de joaca:

1. Descopera - Aflati totul despre 78 de tari ale lumi.
2. Testul simplu - Ii provoaca pe copii sa gaseasca o tara pe harta.
3. Super Test - selectie de intrebari mai dificile, bazate pe fapte si informatii detaliate.
4. Provocare - Concurs intre 2 jucatori. Castiga cel care acumuleaza primul 5 puncte


Activitatile din Descopera, Testul Simplu, Super Test si Provocare permit copilului sa isi verifice cunostintele. Jocul il felicita pe copil pentru fiecare raspuns corect. Daca raspunsul nu este corect, jucaria da raspunsul corect, astfel incat copilul sa poata invata cat mai repede! Harta poate fi agatata pe perete sau intinsa pe podea.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu