characters characters

Cum sa crestem copii responsabili

23 februarie 2016    |   467 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

cum sa crestem copii responsabili
Copii responsabili... este oare un oximoron? Pana la urma, nu sunt copiii definitia iresponsabilitatii, veti spune. Acesta este o perspectiva nedreapta asupra copiilor nostri care sunt inzestrati cu toate calitatile pentru a deveni persoane responsabile. Totul depinde de noi si de oportunitatile pe care le oferim acestora pentru a se dezvolta.

Dezvoltarea responsabilitatii inseamna a deveni demn de incredere si raspunzator pentru faptele tale. Incurajarea copiilor de a deveni responsabili ar trebui sa inceapa de la o varsta mica. Va fi nevoie de multa munca si rabdare din partea ta, insa dezvoltarea copilului va merita orice efort.

Stabilirea de reguli. Ajuta-l sa inteleaga ca regulile trebuie urmate si ca exista consecinte atunci cand nu le respecta. Nerespectarea lor poate sa aduca neplaceri lui sau celor din jurul lui, Acest lucru il va incuraja sa devina responsabil pentru actiunile sale.

Incurajeaza-l sa empatizeze. Va invata sa se gandeasca la sentimentele celorlalti, sa aiba grija de animale si de alte vietuitoare.

Da-i sarcini. De la o varsta mica, copiii sunt capabili sa ajute cu diferite sarcini casnice. Indeplinirea sarcinilor ii va da un sentiment de implinire si il va face sa se simta parte din echipa.

Permite-i sa faca alegeri. Poate alege povestea de dinainte de culcare sau poate alege din doua variante de mancare pentru pranz.

Ajuta-l sa inteleaga importanta generozitatii. Incurajeaza-l sa participe la proiecte de echipa sau sa fie voluntar in proiecte in care crede si in care vrea sa isi aduca contributia.

cum sa crestem copii responsabiliPe masura ce creste, copilul tau va avea o fundatie solida pe care sa se formeze ca o persoana responsabila. In adolescenta, atunci cand este posibil, fii doar sfatuitor si nu indrumator, in viata lui. Da-i sansa de a lua decizii cat este inca sub supravegherea ta, iar acest lucru va duce la o adaptare mai usoara atunci cand va trai pe cont propriu. Va sti sa judece bine situatiile dupa practica din adolescenta.

Responsabilitatea imbraca o multime de forme: responsabilitatea pentru binele personal, pentru familie, pentru comunitate, pentru mediu, pentru animale, si toate contribuie la o lume mai buna pentru noi si copiii nostri.

In acest sens, Olimpiadele Kaufland au avut ca scop implicarea cat mai multor echipe formate din copii prescolari, scolari si liceeni in proiecte de responsabilizare. Fie ca a fost vorba de ecologizare, reciclare, alimentatie sanatoasa sau de competitii sportive si activitati culturale, copiii au invatat sa fie responsabili si sa colaboreze pentru a reusi.

Olimpiadele Kaufland au fost un adevarat succes, in competitie inscriindu-se peste 1.300 de scoli cu peste 40.000 de activitati extrascolare desfasurate de elevi si dascalii lor. A fost vorba de munca in echipa, creativitate, seriozitate, mobilizare sociala si viziune dovedite de o intreaga generatie de elevi si profesori.

Inscrierile la Olimpiadele Kaufland s-au incheiat pe 29 februarie, iar pana pe 15 martie se va face validarea proiectelor inscrise.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu