characters characters

Cum pot copiii sa fie fericiti la scoala

23 noiembrie 2016    |   903 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copii fericiti
In anii de gradinita, cei mai multi copii privesc cu admiratie catre confratii mai mari, pe care ii respecta in mod deosebit pentru simplul fapt ca sunt deja scolari. Cand vine vorba de validare in cadrul grupului, copiii de varsta mica simt o nerabdare imensa de a fi elevi cat mai curand, asociind acestui statut un prestigiu de care abia asteapta sa se bucure si ei.

Indiferent de motivele entuziasmului lor (curiozitate, amor propriu sau orice altceva), de cele mai multe ori copiii sunt nerabdatori sa mearga la scoala si au, in faza inaugurala cel putin, o bucurie extraordinara sa inceapa aceasta noua etapa din viata lor.

Prin urmare, pentru parinti si invatatori aceasta atitudine pozitiva a copiilor fata de scoala reprezinta un start extraordinar, de care trebuie sa profite in mod cat mai intelept pentru rezultate eficiente pe termen lung.

1 – O relatie buna cu invatatoarea


Cand vine vorba de relatiile pe care le stabilesc cu cadrele didactice, copiii cunosc de regula doua „frecvente“: ori o iubesc pe doamna, ori nu. In mod ideal, pentru a merge la scoala cu placere, copiii ar trebui sa gaseasca in dascalul din primii ani de scoala o figura apropiata oarecum de cea a parintilor, un profil care sa imbine educatia si invatarea cu afectivitatea. In acest mod, elevii vor privi scoala drept o prelungire fireasca a mediului cald de acasa si vor accepta sa mearga intr-un alt loc in care se simt bine, protejati, iubiti.

>>Citeste in continuare articolul aici<<

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu