characters characters

Cum influenteaza stilul parental agresivitatea copiilor

29 octombrie 2018    |   721 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

stilul parental si agresivitatea copiilor
Parintii care isi cresc copiii cu un nivel ridicat de autoritate si un nivel scazut de afectiune risca sa aiba copii agresivi si lipsiti de empatie, un set de caracteristici numitde catre specialisti „duritate emotionala”. Acestea sunt asociate cu un comportament antisocial.

Aceasta este concluzia unui studiu recent publicat, realizat pe 227 de perechi de copii gemeni. Cercetarea a analizat micilediferente dintre relatia fiecarui frate cu parintii, pentru a descoperi daca aceste diferente sunt asociate cu un nivel mai crescut de comportamente antisociale. Rezultatele au aratat ca fratele care a primit mai putina caldura emotionala si mai multe pedepse dure din partea parintilor are un risc mai ridicat de a avea comportamente agresive si lipsa de empatie.

"Studii initiale aratau ca agresivitatea si lipsa empatiei depind doar de cauze biologice si ca se manifesta indiferent de ce se intampla in mediul in care creste copilul, stilul parental neavand importanta. Totusi am considerat ca trebuie sa existe ceva ce putem schimba in mediu, astfel incat un copil cu tendinte biologice catre agresivitate sa nu adopte comportamente antisociale severe.", spun cercetatorii. Un alt studiu anterior a arata ca afectiunea primita din partea parintelui joaca un rol important in manifestarea tendintelor agresive ale copiilor.

La studiu au participat 454 (227 perechi de gemeni identici) cu varsta intre 6 si 11 ani, ai caror parinti au completat chestionare privind stilul de parenting si interactiunea cu copiii, dar si comportamentele agresive si empatia copiilor.

Studiul a aratat in mod convingator ca stilul parental, nu doar mostenirea genetica, este un factor care contribuie la dezvoltarea duritatii emotionale si agresivitatii, deoarece gemenii identici au acelasi ADN. Desi studiile realizate asupra copiilor adoptati au arata ca si mostenirea genetica este importanta, este esential ca parintii sa cunoasca faptul ca mici modificari ale stilului parental pot sa influenteze nivelul de agresivitate al copiilor.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu