characters characters

Cum il ajuti pe copil sa invete mai repede sa vorbeasca

11 noiembrie 2014    |   302 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

baiat prescolar ascultand atent
In primele luni de viata, cand bebelusii incep sa faca diferenta intre sunetele care formeaza limbajul si celelalte sunete din mediul inconjurator, ei pot fi invatati sa recunoasca eficient sunetele specifice limbajului. Acest lucru va permite o accelerare a procesului de invatare a limbajului.


De exemplu, bebelusii de 4 luni care au fost invatati sa acorde atentie combinatii specifice de sunete, la 7 luni au reusit sa identifice mai bine sunetele specifice limbajului, in comparatie cu cei care nu au participat la experiment. Se pare ca intre 4 si 7 lunii, creierul formeaza asa numitele harti acustice pre-limbaj (legaturi intre neuroni), care ii vor ajuta pe copii sa isi orienteze atentia catre sunetele specifice limbajului.

“Bebelusii sunt atenti in mod constant la ce se intampla in jur pentru a identifica sunetele care semnifica ceva in limbajul adultilor. Perioada de la 4 pana la 7 luni este propice pentru ca ei sa isi seteze hartile acustice care vor sta la baza limbajului lor de mai tarziu”, sustin cercetatorii.

Aceste rezultate sunt importante fiindca demonstreaza faptul ca cei mici pot fi invatati sa isi dezvolte mai repede limbajul si astfel se reduce si riscul ca ulterior sa apara tulburari de limbaj.

Cercetatorii declara ca este posibil ca in viitor parintii sa poata folosi jucarii special realizate pentru a atrage copiilor atentia la sunetele specifice limbajului.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/jamesjordan/2985862061 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu