characters characters

Cum alegi numele copilului?

16 aprilie 2015    |   266 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

bebelus
Odata cu bucuria vestii ca veti deveni parinti, vine si problema alegerii numelui pentru viitorul bebelus. Este, intr-adevar, o provocare! Daca e fetita, sa o cheme ca pe mama mea, ba nu, ca pe mama ta, ba nu, mai bine sa poarte numele bunicii, ca e cu noroc, ba nu, mai bine sa hotarasca nasii, ca ei sunt parintii spirituali… Si asa mai departe, timp de noua luni tot analizati impreuna liste de nume, intrebati, va sfatuiti cu parintii, cu nasii, fiecare are parerea si preferintele lui, nu puteti sa cadeti de acord asa repede asupra unui nume. Nu cred ca e usor sa te hotarasti cum sa iti botezi copilasul, este o decizie importanta, numele il va insoti pe copilul tau toata viata. O solutie de compromis, pe care o aleg foarte multi parinti astazi, este botezarea celui mic cu doua sau mai multe nume, ca sa impace pe toata lumea.

Pe mine parintii m-au botezat Iohanna, pur si simplu, cu un singur nume. Cand i-am intrebat pe ai mei de ce mi-au ales acest nume si de unde s-au inspirat, tatal meu mi-a spus ca ii placea muzica lui Johann Sebastian Bach si Johann Strauss si mi-a ales numele dupa acesti doi mari compozitori. Frumos, sunt mandra ca ma cheama Iohanna, mai ales ca este un nume rar, deosebit si nobil.

M-am gandit ce nume mi-ar place sa poarte copilul meu. Cu toate ca este devreme sa ma gandesc, pentru ca nu sunt inca in postura de viitoare mamica, trebuie sa recunoastem ca noi, femeile, anticipam acest moment si ne gandim la nume preferate pentru bebelusi inca inainte de a ramane insarcinate. Daca ar fi sa am o fetita, mi-ar placea sa o cheme Sofia. Mi se pare un nume suav si nobil, ’sofia’ in limba greaca inseamna ‘intelepciune’, deci ce poate fi mai frumos? Daca ar fi sa am un baietel, sincer, nu m-am gandit serios la un nume, dar cred ca Mircea ar fi un nume potrivit.


Insa pana atunci mai este timp, mai am vreme sa ma gandesc. Probabil ca voi privi foarte serios acest subiect cand voi sti ca astept un bebe si atunci ma voi consulta si cu sotul meu, urmand sa luam impreuna o hotarare si sa alegem cel mai frumos nume pentru bebelusul nostru.


Pana atunci, dragi viitoare mamici (si tatici, bineinteles) va sfatuiesc sa aruncati o privire si pe lista cu semnificatia numelui de pe 121.ro, de unde va puteti inspira in alegerea voastra.

Tu ce nume ai vrea sa ii dati copilului tau? Scrie-ne despre cum alegi / sau ai ales numele bebelusului sau despre cum au ales parintii numele tau.

Va doresc alegeri inspirate!


Iohanna Purdea


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/48590810@N04/4766184681

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu