characters characters

Cu copiii la drum – cum sa aveti parte de o calatorie fara peripetii

09 august 2016    |   505 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copil in masina
In ultima vreme, tot mai multe articole de dezvoltare personala sustin o idee comuna: nu e importanta destinatia, ci drumul pana acolo. Desi citatul face referire la un sens figurat, pentru adultii care urmeaza sa plece in vacanta cu copiii, acesta descrie o realitate concreta, fara alte conotatii.

Inaintea oricarui drum mai lung, majoritatea parintilor inghit in sec, incarca bateriile tuturor gadget-urilor pe care le au si isi promit in gand sa se revanseze pentru orele in care copiii vor juca Angy Birds pe tableta, inscriindu-i din toamna la cursuri de Origami. Indiferent de locul ales pentru vacanta, experienta ne-a demonstrat tuturor ca drumul pana la destinatie poate lasa fara vlaga ambele parti – parinti si copii, deopotriva – fie ca vorbim de 3 sau 13 ore de calatorie.

Cand vine vorba de accesul copiilor la device-uri cu ecran, grija parintilor pentru dezvoltarea abilitatilor sociale a celor mici este in buna masura justificata. Necontrolati, acestia pot accesa jocuri nepotrivite varstei lor si ajung in timp sa piarda interesul pentru semenii lor din lumea reala.

Totusi, tehnologia nu poate fi ignorata si este un fapt universal acceptat ca noile generatii de copii vor fi nevoite sa includa cele mai diverse gadgeturi in viata lor de zi cu zi. In acest context, parintii se pot gandi la cateva strategii care sa transforme un pericol aparent intr-un aliat de viitor.

Iata cateva sfaturi eficiente pentru ca micutii sa se bucure de avantajele jocurilor online, dar in acelasi timp sa invete lucruri noi, sa-si dezvolte gandirea, imaginatia, memoria sau limbajul – totul in timp ce se joaca.

Citeste aici

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu