characters characters

Corectiile si masurile care scot bataia din scoli

28 aprilie 2010    |   471 vizualizări

In timp ce autoritatile sustin ca violenta in institutiile de invatamant nu reprezinta un fenomen, elevii sunt expuși tot mai multor agresiuni. Elevii de la gimnaziu si liceenii spun ca, daca scolile lor ar avea contracte cu firme de paza, cazurile de violenta ar fi mai putine.


Adolescentii considera ca, dintre masurile din scoli pentru diminuarea cazurilor de agresivitate, cele care au dat rezultate au fost: angajarea unor firme de paza, scaderea notelor la purtare, amplasarea camerelor de filmat si avertizarea sau, dupa caz, exmatricularea, se arata intr-un studiu realizat in 2009 de Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CMBRAE).

Elevi si liceeni din 30 de unitati scolare din Bucuresti au fost chestionati cu privire la violenta in scoli. Dintre acestia, numai 18 % au spus ca se simt in siguranta in institutia de invatamant frecventata. Totodata, mai mult de jumatate dintre elevii chestionati (49%) considera ca gradul de agresivitate in scoli s-a mentinut in 2009, comparativ cu 2008.

Invidia naste violenta

Potrivit studiului, agresivitatea verbala (injurii) este cel mai des intalnita in scoli, fiind urmata de cea emotionala (marginalizare, umilire, etichetare), si se manifesta mai ales in relatiile dintre elevi. Principalele cauze care stau la baza agresivitatii sunt nevoia de dominare, dorinta de razbunare si invidia. Cele mai multe incidente de violenta apar in timpul pauzei.

Problemele familiale

Studiul celor de la Asistenta Educationala a inclus parintii si profesorii elevilor chestionati. 56,8% dintre parinti au considerat ca problemele de familie reprezinta o cauza importanta a agresivitatii, procentul profesorilor care au impartasit aceasta opinie fiind de 96%.

Majoritatea profesorilor si parintilor chestionati au considerat ca mediatizarea cazurilor de violenta a dus la cresterea numarului acestora.  


Articol complet: www.adevarul.ro



Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu