characters characters

Copiii de un an jumatate isi dau seama cand parintii se prefac

06 aprilie 2015    |   212 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

baiat de 18 luni
Copiii au capacitatea de a detecta reactiile emotionale care nu corespund situatiilor in care apar, adica momentele in care adultii se prefac in fata lor, inca de la varsta de 18 luni, spun cercetatorii.

Acestia au testat 92 de copii in varsta de un an si trei luni si de un an si sase luni. Copiii au urmarit un actor care se prefacea trist atunci cand primea o jucarie si parea ca sufera atunci cand se lovea la deget. La varsta de 15 luni, copiii exprimau empatie si ingrijorare in ambele situatii in care actorul parea ca sufera, insa copiii de 18 luni exprimau nedumerire atunci cand asistau la tristete asociata cu un eveniment pozitiv. Asadar, de la 18 luni, copiii stiu sa asocieze emotii cu situatii specifice.

“Atunci cand emotiile tale nu sunt in congruenta cu reactiile tale, copiii isi pot da seama de asta. Rezultatele studiului sunt foarte importante fiindca in acest mod, bebelusii nu pot fi pacaliti ca unele activitati care in realitate produc durere, ar putea fi placute. Adultii deseori incearca sa reduca distresul copiilor folosindu-se de o expresie faciala de bucurie, chiar daca situatia este una negativa. Copiii pot distinge insa adevarul inca de la 18 luni, ceea ce inseamna ca inteleg si emotiile care insotesc evenimentele.”, explica psihologul Poulin-Dubois.

Cercetatorii recomanda o mai mare atentie parintilor, atunci cand interactioneaza cu copiii si mai ales asupra limbajului nonverbal.

Sursa: Concordia.ca


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/ericabreetoe/9323409875/in/photostream/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu