characters characters

Copilaria la tara

02 mai 2018    |   3081 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

copilaria la tara
Copiii care cresc la tara, inconjurati de animale si jucandu-se in natura, vor avea un sistem imunitar mai puternic si ar putea avea un risc mai scazut de boli mintale decat copiii crescuti la oras, fara animale de companie. Acesta este rezultatul unei cercetari publicate de catre autori din cadrul Universitatii Ulm din Germania si Universitatii Colorado din SUA.

Citeste mai multe informatii despre acest subiect:

Copiii care au un caine sunt mai putin anxiosi


Animalele de companie reduc riscul de obezitate si alergii la copii


Acest studiu vine in sprijinul ipotezei potrivit careia mediile prea sterile pot incuraja aparitia problemelor de sanatate.


Cercetarea sugereaza de asemenea ca animalele de companie pot avea un efect pozitiv asupra sanatatii mintale a copiilor, din motive surprinzatoare.


“Se stie deja ca expunerea la animale si la medii rurale in timpul dezvoltarii copiilor este util pentru reducerea riscului de astm si alergii mai tarziu in viata. Studiul nostru indica pentru prima data faptul ca aceasta expunere este importanta pentru sanatatea mintala.” arata autorii studiului.


Participantii la studiu, barbati cu varste intre 20 si 40 ani, au trebuit sa treaca prin doua situatii stresante: prezentarea unui discurs in fata unui public lipsit de expresii faciale si rezolvarea unei probleme de matematica contra timp. Jumatate dintre participanti si-au petrecut copilaria la tara si jumatate dintre participanti, in oras, fara animale de companie.


Analize ale sangelui si salivei tuturor participantilor au aratat ca cei crescuti la oras au avut reactii mai puternice la stres, care au ramas activate o perioada mai lunga de timp decat cei care au crescut la tara.


Paradoxal, participantii urbani au declarat un nivel de stres mai scazut decat cei rurali.

Studii anterioare au aratat ca reactiile inflamatorii puternice care au loc in organism in situatiile stresante predispun la depresie si sindrom de stres post-traumatic. Felul in care organismul reactioneaza la stres se formeaza in primii ani de viata si este modelat in mare parte de mediul microbial (combinatia si cantitatea de microbi din mediul inconjurator) in care crestem.


Cand copiii nu sunt expusi la o varietate mare de microbi, apare un dezechilibru intre fortele inflamatorii si fortele anti-inflamatorii si se poate forma o inflamatie generala de nivel scazut si o reactivitate imunitara exagerata, care ii face vulnerabili la alergii, boli autoimune si psihiatrice.

Cum poti folosi aceste informatii:

  • Lasa-l pe copilul tau sa se joace in natura, sa atinga animale si sa se joace in nisip.
  • Daca traiti la oras, ia in considerare varianta unui animal de companie.


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu