characters characters

Proiect de lege in Italia: Parintii copiilor vegani, pedepsiti cu inchisoarea

29 august 2016    |   392 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

mancare vegana
In Italia, un proiect de lege propune ca parintii care ofera o dieta neadecvata copiilor cu varsta de pana la 16 ani, sa riste sa primeasca o sentinta de pana la 6 ani de inchisoare. Autoarea propunerii legii este Elvira Savino, deputata din partidul de centru-dreapta, Forza Italia.

Proiectul de lege se refera la dietele vegane, cele care nu includ lapte, oua, carne sau alte  produse alimentare de origine animala, care, conform initiatoarei legii, pot da nastere la deficiente de fier, zinc, vitamina B 12 si alte vitamine necesare dezvoltarii lor.

Elvira Savino a motivat necesitatea acestei legi prin raspandirea convingerii ca dietele vegane sunt insotite de efecte benefice pentru sanatate si a declarat ca „Nu exista nicio obiectie daca persoana care ia aceasta decizie este un adult informat. Problemele apar atunci cand sunt implicati copiii.”

Legea propusa prevede o sentinta de un an pentru impunerea unei diete vegane copiilor,de doi pana la patru ani daca in urma dietei vegane copiii se imbolnavesc si de patru pana la sase ani, daca survine moartea copilului in urma malnutritiei.

Societatea Italiana de Stiinte Alimentare a respins insa afirmatiile deputatei, aratand ca dietele copiilor care contin zahar sau grasimi in exces sunt mult mai periculoase pentru copii decat riscul aparitiei deficientelor in urma unei diete vegane.

Propunerea legislativa apare ca urmare a unor cazuri mult discutate de malnutritie asociate cu veganismul. In iulie, un baiat de un an a fost luat din custodia parintilor dupa ce a fost gasit intr-o stare severa de malnutritie, avand o greutate de doar 5 kilograme. Iar in iunie, un copil de doi ani a fost internat in spital la terapie intensiva pentru a-i fi tratate deficientele de vitamine rezultate in urma dietei vegane.

Poti citi pe aceasta tema si:

Interviu cu Mihaela Bilic


Sursa:TheGuardian.com


*Sursa foto:
https://www.flickr.com/photos/s2ublack/27469556823/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu