characters characters

Copiii nu stiu de unde vine mancarea

04 februarie 2010    |   507 vizualizări
 

Branza ne-o dau fluturii, ouale vin de la oaie si burgerii de vita, de la McDonald’s sau Burger King. Cel putin asa cred cei 1.000 de copii cu varste intre 6 si 8 ani care au participat la un studiu realizat in Marea Britanie.


In afara de faptul ca par a avea dreptate in ceea ce priveste legatura dintre restaurantele fast-food si burgeri, ignoranta acestor copii este surprinzatoare cu atat mai mult cu cat ei provin din zona rurala din sud-vestul Angliei, scrie „The Times".

 

„Avand in vedere ca sud-vestul este inima economiei rurale din Marea Britanie, suntem surprinsi de rezultatele cercetarii", spune Alan Goddard de la Cornish Mutual, compania de asigurari care a comandat studiul. „Ne asteptam ca scolarii din aceasta regiune sa stie mai multe despre originea alimentelor. Este foarte important sa-i invatam pe copii de la varste fragede".


Doar unul din patru copii a spus ca burgerii se fac din carne de la vaca, un sfert dintre cei intervievati fiind convinsi ca sunt, de fapt, din porc. Altii s-au declarat convinsi ca sunca vine de la cai. Mai mult, pentru majoritatea copiilor inclusi in studiu iepurii, plasticul sau oile sunt principalul ingredient al chipsurilor.


 
Sursa:
www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu