characters characters

Copiii isi iau lectiile de igiena de la parinti, nu neaparat de la scoala!

31 iulie 2015    |   556 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

mama si fiica
Seara facem baita, dimineata ne spalam pe ochisori, dimineata si seara pe dintisori, ne spalam pe maini inainte de masa, nu intram incaltati in pat. Toate sunt lectii pe care le-am invatat acasa de la parinti in cei prea bine-cunoscuti 7 ani de acasa, insa nu doar prin indrumarile parintilor, ci in primul rand prin imitatie.

In primii ani de viata, o mare parte din comportamentul copiilor se formeaza in urma imitatiilor, chiar si atunci cand nu ne dam seama, insa cei mici preiau foarte repede comportamente, cuvinte, reactii de la parinti. Puteti aplica diverse tehnici pentru a-i convinge pe cei mici sa preia unele comportamente pana cand si le insusesc, una dintre variante fiind sa faceti actiunile impreuna, iar asta in special in cazul activitatilor care pot parea plictisitoare, cum este spalatul pe dinti.

Regula este ca trebuie sa ne spalam dintii de minim doua ori pe zi, dimineata si seara, cate doua minute, si se aplica si in cazul dintilor de lapte. Este gresit sa credem ca daca dintii de lapte se schimba atunci nu mai e aşa de stringent sa ii spalam atat de sarguincios si aceasta din doua motive:

In primul rand, dintii de lapte cariati pot afecta cresterea si dezvoltarea dintilor definitivi si pot influenta chiar modul si forma in care acestia cresc.

In al doilea rand, din perspectiva formarii comportamentelor. In primii ani de viata, pana la 6-7 ani, copilul isi formeaza deja unele comportamente sau obisnuinte pe care ar trebui sa le pastreze toata viata. Daca nu s-a obisnuit pana la aceasta varsta sa se spele pe dinti de doua ori pe zi, ii va veni si mai greu sa o faca atunci cand incep sa apara dintii definitivi.

Solutiile pe care parintii le gasesc pentru a-si convinge copiii sa se spele pe dinti sunt dintre cele mai creative si haioase, de aceea si campania de educare si informare pentru sanatatea orala Zambeste Romania cauta sa premieze astfel de exemple prin care romanii, parinti sau nu, ii conving pe cei din jur sa aiba mai bine grija de sanatatea lor orala.

Spuneti cum ii convingeti pe cei din jur sa aiba grija de dantura lor si, daca dovediti ca sunteti intr-adevar ambasadori ai igienei orale, puteti castiga un city-break de doua persoane la Bruxelles, cu o vizita VIP la Comisia Europeana, in locul din care a pornit ideea campaniei Zambeste Romania acum patru ani. Pentru a intra in cursa finala pentru city-break-ul la Bruxelles, trebuie sa dovediti, pana la 31 august, ca proiectul a fost dus la bun sfarsit si sa aratati si rezultatele. Pe langa excursie, mai sunt pregatite 10 premii cu produse pentru igiena orala pentru un an.

Competitia face parte din campania nationala de educare si informare cu privire la sanatatea orala Zambeste Romania care a ajuns la a patra editie. Campania este sustinuta de GSK Consumer Healthcare prin brandurile Aquafresh®, Sensodyne®, Parodontax® si Corega®. In total pana acum, peste 100 000 de romani au beneficiat in mod direct de solutiile de ingrijire orala oferite gratuit in 3 ani de campanie.

ambasadori Zambeste Romania

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu