characters characters

Copiii care invata sa citeasca devreme sunt mai inteligenti

06 august 2014    |   352 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/photogramma1/3955496887


Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Edinburgh si King’s College London arata ca invatarea timpurie a cititului influenteaza in mod pozitiv abilitatile intelectuale.


In ce consta studiul:

Cercetatorii au studiat 1890 gemeni monozigoti, examinand rezultatele la testele de citire si de inteligenta pe care copiii le-au obtinut la varstele de 7, 9, 10, 12 si 16 ani. Cercetatorii au comparat fiecare pereche de gemeni in ceea ce priveste abilitatile de citit si inteligenta, dorind sa descopere daca acei copii care citesc mai bine la varste mici vor avea rezultate mai bune la testele de inteligenta mai tarziu. Pentru ca fiecare pereche de gemeni au aceleasi gene si aceeasi familie, orice diferenta dintre ei trebuie sa se datoreze unor experiente pe care gemenii nu le traiesc impreuna, precum un anumit profesor sau un grup de prieteni care incurajeaza cititul.


Concluzii:

Studiul a aratat ca diferentele timpurii dintre gemeni in privinta abilitatii de a citi sunt legate de diferente in privinta inteligentei, mai tarziu in viata. Abilitatea de a citi a fost asociata nu doar cu rezultate mai bune la teste de inteligenta verbala, ci si cu rezultate mai bune la teste de inteligenta nonverbala.


„Deoarece cititul este o abilitate care poate fi imbunatatita, rezultatele noastre sunt importante pentru predarea cititului. Remedierea timpurie a problemelor legate de citit ajuta nu doar cresterea alfabetizarii, ci si abilitati cognitive generale care sunt importante de-a lungul intregii vieti.”au declarat cercetatorii. De asemenea, ei au atras atentia asupra faptului ca „Acei copii care nu primesc suficient ajutor pentru a invata sa citeasca (mai bine si mai repede) nu vor beneficia de cresterea inteligentei cu care este asociata abilitatea de a citi.”


Sursa: ScienceDaily.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu